Noile plăci de bază ASRock pentru noua platformă AM1

Noile plăci de bază ASRock pentru noua platformă AM1

ASRock lansează trei plăci de bază pentru socket-ul AM1, anunțat și el recent de AMD.

ASRock MB

Așadar, la momentul de față avem FM1, FM2 și AM1 ca socket-uri pentru APU-urile AMD. Noile APU-uri poartă numele seriilor Athlon/Sempron și sunt proceasoare cu până la 4 nuclee cu grafică integrată și cu suport pentru memorii DDR3 la 1600 MHz.

ASRock AM1H-ITX, AM1B-ITX şi AM1B-M sunt numele celor trei noi plăci de bază ASRock, două dintre ele în format miniITX și una microATX.

ASRock AM1H-ITX

AM1H-ITX este un produs interesant ce dispune de o alimentare dublă. Astfel se poate folosi o sursă internă cu conector ATX sau o sursă externă de 19 V, asemănător unul alimentator de laptop. Soluția a fost aleasă pentru a putea încorpora această placă de bază într-o carcasă cu dimensiuni extrem de reduse, unde probabil nu încăpea o sursă de dimensiuni normale. Placa oferă conectivitate maximă pe semgnetul de video, și anume D-Sub, DVI, HDMI și DisplayPort, deține 4 conectori SATA 3, 4 porturi USB 3.0 și un slot miniPCIe pentru conectarea unui card WiFi+Bluetooth de exemplu.

Noile plăci de bază ASRock pentru AM1 sunt dotate cu ASRock High Density Glass Fabric PCB, o tehnologie ce reduce în mod eficient spatiul inutil dintre straturile PCB-ului pentru a proteja placa de baza împotriva scurt-circuitelor cauzate de umiditate.

Citește și: