Noi detalii și imagini ale lui Nvidia GTX 880

Noi detalii și imagini ale lui Nvidia GTX 880

Website-ul chinez de tehnologie MyDrivers a reușit să obțină imagini cu un engineering sample pentru ce se crede că ar fi o placă Nvidia GTX 880.

rumoured_nvidia_GTX880_2

GPU-ul acestei plăci Nvidia are marcajul 1421A1, care reprezintă aparent faptul că a fost produs în primele 21 de săptămâni a acestui an. Prototipul deține nu mai puțin de 8 GB GDDR5 din 16 module SKHynix H5GQ4H24MFR, fiecare de 512 MB.

Versiunea standard a acestei plăci va avea cel mai probabil 4GB, însă vor exista și variante de 8 GB. În ciuda eficienței energetice a GPU-ului din seria Maxwell, pe care l-am văzut la GTX 750 Ti, această placă vine cu trei conectori de alimentare, unul de 8 pini și doi de 6 pini fiecare. Totalul ar duce la un consum de 375 W.

Având în vedere că vorbim totuși de un GPU încă nelansat, acesta va avea cu siguranță o eficiență energetică mai bună decât generația Kepler. Mai trebuie să luăm în calcul faptul că nici o placă single-GPU nu a ajuns la acest consum de curent până acum, așadar conectorul sau conectorii extra de alimentare sunt folosiți doar pentru testarea sample-urilor.

O zonă destul de mare a plăcii este pixelată in imaginea de mai jos, orice ar fi acolo fiind destul de important dacă și în cazul unei scurgeri de informații imaginile nu sunt complete. Unii spun că acolo s-ar putea afla procesoare de tip ARM, responsabile cu codarea și decodarea video. GPU-ul ar putea fi un GM210, deși prezența unui GM204 ar fi mai plauzibilă, având în vedere că suprafața acestuia este mai mare decât a lui GK104 însă mai mică decât a lui GK110.

rumoured_nvidia_GTX880_1

rumoured_nvidia_GTX880_3

rumoured_nvidia_GTX880_4

Citește și: