Nikon D810 sau cum vor japonezii să câștige un loc în geanta videografilor

, 26 Iun, 14:51

Nikon D810 este un DSLR high-end nou și vrea să câștige o parte și din piața videografilor. Promite înregistrare full HD la 60 de cadre pe secundă, dar îi lipsește cu desăvârșire rezoluția 4K sau filmarea RAW.

Nikon D810

Nikon D810 e similar modelului introdus anul trecut de companie, și anume D800E, cu diferența că are un obturator electronic, pentru o declanșare silențioasă, iar sistemul de focalizare a fost îmbunătățit, preluând o parte din aptitudinile modelului D4S. Obturatorul electronic a venit ca o necesitate, după ce utilizatorii s-au plâns că cei 36 de megapixeli de pe D800E nu „iartă“ nicio vibrație. Astfel, poți folosi declanșatorul electronic, și nu pe cel mecanic.

În plus, Nikon D810 are un mod video care îți permite să realizezi videoclipuri la rezoluție full HD și cu o cadență de 60 de cadre pe secundă. Nimic semnificativ aici, după cum notează EOSHD, Nikon bate pasul pe loc în acest domeniu, pe când Sony și Panasonic deja au trecut la 4K în aparate prosumer. Totuși, există funcționalitatea auto ISO în video, astfel încât să ai o expunere cât mai bună când filmezi. În plus, este oferit modul Picture Control Flat. Acesta presupune că videoclipul are un contrast redus și culori mai estompate pentru a putea fi procesat mai bine după ce a fost realizat.

Nikon D810 nu are filtru low-pass, folosește procesor de imagine Expeed 4, valoarea ISO ajunge nativ până la 12.800 (extins până la 51.600), iar pe față este montat un microfon stereo pentru sunet mai bun în videoclipuri. În rest, rămâne un aparat high-end, care în România este așteptat să coste aproximativ 13.000 de lei.

Cât despre alte capacități ale lui Nikon D810, poate trage în rafală până la 5 cadre pe secundă, dacă este folosită întreaga suprafață a senzorului, sau 7 fps în format DX. Aparatul mai oferă o ieșire HDMI necomprimată, plus înregistrarea simultană a segmentelor de rezoluție completă în aparatul foto și pe un dispozitiv de înregistrare extern. Noul mod „Zebra” va indica pe monitorul aparatului foto locurile exacte unde apar zone luminoase fără detalii. Are un ecran de 3,2 inci la o rezoluție de 1,2 milioane de pixeli.

Videoclipul de prezentare pentru Nikon D810

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail