Nestwork, un gadget care te ajută să nu te pierzi – MWC 2014

Nestwork, un gadget care te ajută să nu te pierzi – MWC 2014

Nestwork este numele unui gadget care îți monitorizează locația și poate trimite un semnal SOS atunci când este nevoie.

Nestwork
Foto: Playtech.ro (Nestwork)

Gadget-ul consistă dintr-o unitate de mici dimensiuni, ce dispune de un GPS activ în mod continuu, și o conexiune la internet. Conexiunea se realizează cu ajutorul unui microSIM de la oricare operator, iar consumul de date este foarte mic, aproximativ 50 MB/lunar. Dispozitivul are și o brățară de silicon cu un buton, care, odată apăsat, poate emite semnalul SOS către centrală. Brățara vine cu dispozitivul, fiind pentru situații în care nu îl aveți pe acesta la îndemână.

Compania este un startup, iar scopul lor este să promoveze acest dispozitiv către companiile de securitate, operatorii GSM și companiile de asigurări. Există aplicații de acest gen însă problema lor este autonomia telefonului pe care sunt instalate, așadar nu sunt viabile pentru o companie de asigurări. Dispozitivul Nestwork are o autonomie de 25 de zile, fiind activ în toată această perioadă de timp. Brățara are o autonomie de aproximativ 1 an, ea fiind înlocuită direct la operator sau la compania de asigurări.

Ideea este interesantă și momentan lucrează cu T-Mobile, din câte am înțeles, oferind o soluție pentru cei care practică sporturile montane.

Bratara Nestwork
Foto: Playtech.ro (Bratara Nestwork)
Nestwork
Nestwork
Citește și:
Etichete: