Microsoft: „Xbox este aici și va rămâne aici”

Microsoft:

Xbox One, cea mai recentă consolă de gaming a lui Microsoft, este puțin în urma lui Play Station 4 din punct de vedere al vânzărilor.

Xbox One Microsoft

Destul de recent, unii analiști au sugerat că Microsoft ar trebui să se gândească la vânzarea diviziei de gaming, Xbox, pentru că nu o duce așa de bine precum ar trebui. Afirmația de mai sus pare prea dură? Da, este. Totuși, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a anunțat recent că Xbox este și va rămâne prezent în companie. Afirmația CEO-ului companiei a fost făcută în cadrul conferinței Code Conference din California.

Știrea cum că Microsoft ar intenționa să vândă divizia de gaming vine chiar din 2013, în perioada în care compania își căuta un nou CEO, și vine chiar de la Stephen Elop, care se gândea că aceasta ar putea fi o variantă viabilă pentru companie. Dacă ar fi ajuns în poziția de CEO al Microsoft, probabil că ar fi renunțat și la Bing, un proiect care de asemenea nu avut creșterea vizată.

”Nu intenționăm să facem ceva diferit față de ce facem în prezent, cu Xbox.”

Chiar dacă nu a spus în mod explicit că vânzarea diviziei de gaming iese din discuție, acest lucru se înțelege destul de clar din cele menționate mai devreme.

Citește și: