Microsoft, „prieten“ cu Android? Pregătește un dispozitiv Lumia pentru ecosistemul Nokia X

Microsoft, „prieten“ cu Android? Pregătește un dispozitiv Lumia pentru ecosistemul Nokia X
Răzvan Băltărețu
14:17 07.07.2014

Avem telefoane Nokia Lumia cu Windows Phone și avem Nokia X cu Android. Dar de ce nu ar fi combinate cele două lumi? Ei bine, se va întâmpla asta.

nokia lumia 1520

Nokia este divizie a Microsoft acum, asta se știe și pregătesc un model Nokia by Microsoft, dar compania avea pe piață și telefoane cu Android înainte de finalizarea achiziției. Încă are, se numesc Nokia X și au dotări destul de slabe, comparativ cu „vârfurile“ Lumia. Totuși, se poate ca cele două lumi să se unească, după cum informează pe Twitter evleaks, omul care a avut unele dintre cele mai bune informații privind produsele Nokia.

Nokia Lumia X? Încă nu se știe ce nume vor avea următoarele produse, ce dotări sau dacă designul va fi schimbat radical. Apoi, Stephen Elop, fostul director al companiei, a spus că mărcii Nokia i-ar fi cel mai bine retrasă de pe piață. Dacă Microsoft e de acord ca pe piață să aibă și dispozitive Lumia cu Android – nu chiar acel Android stock, ci o versiune modificată căreia îi lipsesc aplicațiile și serviciile Google – atunci va fi interesant de văzut cum se poziționează clienții față de dispozitive similare, dar cu platforme diferite.

Nokia X – Dual SIM-ul ca o “tabletă de ciocolată” [REVIEW]

Actualul telefon cu Android, și sub marca Nokia, este XL. Are un ecran de 5 inci la rezoluție 800×480 pixeli, folosește o memorie RAM de 768MB și un spațiu de stocare de 4GB + slot de card microSD. Mai are o cameră de 5 megapixeli, un procesor Snapdragon S4 și o baterie de 2.000 mAh. Pe partea cealaltă, gama Lumia are high-end-uri cu ecran full HD, cele mai noi procesoare Qualcomm și memorie RAM de 2GB.

Comentarii
loading...