23 aug. 2014 | 10:23

Microsoft pregătește un concurent pentru Chromecast

ACTUALITATE
Microsoft pregătește un concurent pentru Chromecast

Google s-a bucurat de destul de mult success cu gadgetul Chromecast și s-ar părea că și cei de la Microsoft vor să-și încerce norocul pe piața de dispositive pentru media-streaming.

Google Chromecast (10)

Chromecast este un dispozitiv de mici dimensiuni care le permite utilizatorilor să redea conținutul de pe PC, smartphone sau tabletă, direct pe televizor. Potrivit The Verge, Microsoft s-ar pregăti să lanseze un dispozitiv similar, construit special pentru utilizatorii produselor Windows.

Gigantul din Redmond a depus, zilele trecut, o cerere de certificare la FCC. Documentele indică faptul că stick-ul de streaming de la Microsoft va avea conectivitate WiFi, HDMI și USB, la fel ca cel de la Google, sau ca orice alt stick de media streaming de pe piață.

Totuși, conținutul nu va fi redat prin tehnologia Cast de la Google, ci prin Miracast. Tehnologia Miracast nu este la fel de flexibilă, mai exact, mai mulți oameni nu pot controla simultan conținutul redat de pe un smartphone, tabletă sau PC. Totuși, experiența ar trebui să fie suficient de bună pentru majoritatea utilizatorilor, iar dacă Microsoft va lansa produsul la un preț competitive, Chromecast ar putea avea un adversar serios.