Microsoft face public codul sursă MS-DOS și Word for Windows

Microsoft face public codul sursă MS-DOS și Word for Windows

Microsoft face public codul sursă MS-DOS și Word for Windows, într-o încercare de a păstra în viață memoria acestor programe.

Microsoft MS-DOS

Compania a oferit permisiunea de a păstra codul sursă, Muzeului de Istorie a Computerelor, pentru două dintre cele mai importante programe din istorica companiei, MS-DOS și Word for Windows. Roy Levin, managing director la Microsoft Research spune că este esențial pentru generațiile viitoare să înțeleagă de unde a plecat industria de software.

Codul sursă MS-DOS 1.1 și 2.0 va fi făcut public, precum și pentru Word for Windows versiunea 1.1a. MS-DOS a luat naștere în 1980 și avea numele de cod Chess, atunci când IBM i-a cerut lui Microsoft să producă un sistem de operare pentru computerele sale. Word for Windows a fost lansat în 1989, iar până în 1993 a acaparat jumătate din veniturile din industria de procesare de text.

Ambele programe sunt reprezentative pentru istoria Microsoft și această mișcare face parte din încercarea de a păstra această istorie. Anul trecut, același muzeu a făcut public codul sursă pentru prima versiune de Photoshop, lansată și ea tot în 1989.

Sunt curios în viitor câți dintre producătorii de software se vor alătura acestei mișcări și dacă programatori pasionați pot realiza ceva deosebit în baza acestor coduri sursă.

Citește și:
Etichete: