26 mart. 2014 | 16:05

Mai multe detalii de la Sony despre Project Morpheus

ACTUALITATE
Mai multe detalii de la Sony despre Project Morpheus

In timp ce Facebook purta discuțiile de achiziție ale lui Oculus Rift, Sony a mai dezvăluit o serie de specificații pentru Project Morpheus.

Sony-Project-Morpheus-image-001

Sony a anunțat recent planurile sale de a intra în industria realității virtuale pentru gaming cu un nou dispozitiv pe numele său Project Morpheus. Ochelarii pentru realitate virtuală sunt construiți de la zero, și au ca bază consola Play Station 4 a producătorului. Acest proiect marchează idealurile companiei pentru un nou nivel de imersiune în gaming.

Morpheus permite dezvoltatorilor de jocuri să creeze lumi virtuale imersive care accentuează sentimentul de prezență a utilizatorului în jocul respectiv. Morpheus deține un vizor care este de fapt un display, și care comunică cu camera de la Play Station 4 pentru a înlocui prezența display-ului. Casca deține o serie de senzori giroscopici și de mișcare pentru detectarea poziției exacte a jucătorului. În viitoarele jocuri dezvoltate pentru acest dispozitiv, se vor putea folosi și alte unelte precum controllerul Play Station Move, acesta devenind în joc orice obiect virtual posibil.

Morpheus adoptă tehnologia proprietară Sony, 3D audio, recreând sunetul atât din jurul mediului în care se află jucătorul cât și de deasupra și de sub acesta. Sunetul pe care îl percepe utilizatorul se schimbă astfel în funcție de orientarea capului. Specificațiile oficiale ale dispozitivului sunt după cum urmează:

– Unitate de procesare montată în cască.

– LCD pe vizorul căștii de realitate virtuală cu o diagonală de 5 inci și rezoluție de 1920×1080, 960×1080 pixeli pentru fiecare ochi.

– Unghi de vizibilitate de 90 de grade.

– Giroscop și accelerometru, precum și senzori de proximitate.

– Conexiune HDMI pentru video și USB pentru datele preluate de senzori.

– Funcții 3D Audio și Social Screen.

Momentan, nu se cunosc detalii despre puterea de procesare și hardware-ul folosit sau despre prețul la care acesta va fi disponibil. Totusi, dacă Facebook va păstra direcția de dezvoltare a lui Oculus Rift, după achiziția companiei, Sony va trebui să vină cu un preț rezonabil, chiar dacă dispozitivul acestora din urmă este destinat posesorilor de Play Station 4.