Londra va avea în curând senzori de parcare inteligenți

, 17 Ian, 16:26

În săptămâna următoare, Westminster Council a programat instalarea unor senzori de parcare inteligenți pentru toată rețeaua de drumuri din oraș.

London Parliament

Acești senzori de parcare vor detecta disponibilitatea unui loc de parcare și vor raporta această informație către o aplicație mobilă. Ideea este simplă, atunci când un loc se eliberează și apare pe aplicația de mobil, telefonul va oferi direcții spre acel loc, în speranța că va economisi timpul șoferului care caută un loc de parcare. Rezultatul este o frustrare cu mult redusă a șoferului, mai puțin trafic, mai puține emisii de carbon. Desigur, poate exista situația în care mai mulți șoferi se îndreaptă către același loc de parcare, însă tot e mai bine decât să cauți singur un loc de parcare timp de jumătate de oră.

Acest concept a mai fost implementat până acum în Dublin, unde serviciul privat de parcare ParkYa folosește datele de la autoritățile locale și de la operatorii privați, pentru aplicația proprie de parcare. Dacă soluția implementată în Westminster se dovedește a fi un succes, aceasta va fi implementată și în restul Londrei, probabil și în alte orașe din Marea Britanie și alte țări din Europa.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail