Linksys WRT, renașterea unei legende

Linksys WRT, renașterea unei legende

Când vine vorba despre dispozitive care au impresionat consumatorii, în domeniul rețelisticii Linksys WRT este un nume destul de sonor.

Linksys WRT 54G

De ceva vreme, marca Linksys a trecut sub tutela lui Belkin, care în ultima vreme a făcut o serie de mișcări inteligente. Ultima mișcare inteligentă, care se bazează desigur pe succesul răsunător al unui produs din această categorie de rețelistică, este lansarea unui model de router, Linksys WRT 1900AC, care deține cele mai performante componente, și un design deja cunoscut. Astfel, Belkin iese puțin din sfera routerelor negre, glossy și rotunde, cu un model care arată extrem de bine. Sunt destul de sigur că performează la fel de bine.

Specificațiile noului Linksys WRT 1900AC includ un procesor dual-core la 1.2 GHz, 128 MB memorie flash, 256 MB DDR3, porturi USB 3.0 și eSATA (cred că este primul router care deține conectivitate eSATA) și toate porturile de rețea de tip Gigabit. Acesta oferă o viteză de 1300 Mbps pe 5 Ghz și de 600 Mbps pentru rețeaua pe frecvența de 2.4 Ghz.

Pentru a păstra integritatea popularului WRT 54G și motivul pentru care acesta a fost foarte căutat, Linksys WRT 1900AC permite upgrade-ul la firmware-ul open-source OpenWRT, unde există o mulțime de opțiuni de configurare și o masă mult mai mare de dezvoltatori, decât și-ar permite orice producător de echipamente de rețea.

Prețul dispozitivului a fost anunțat la 280 de dolari și, dacă se va regăsi pe piața din România, va ajunge la probabil suma de 300 de euro.

Linksys WRT 1900AC

Citește și:
Etichete: