LG și Google anunță un parteneriat global pentru patente

LG și Google anunță un parteneriat global pentru patente

LG și Google anunță un parteneriat global pe o durată de 10 ani prin care își vor folosi patentele împreună.

LG-Google-Nexus-5

Având în vedere multitudinea de procese pentru aceste patente nu vine ca o surpriză vestea că unele companii precum Google și LG ajung la astfel de înțelegeri. Se evită astfel o mulțime de cheltuieli în sala de judecată și dacă avocații vi se par costisitori pentru un proces de divorț, încercați doar să vă imaginați costurile pe care le suportă marile companii pentru procesele ce durează și mai mult de 5 ani în unele cazuri.

Parteneriatul este încheiat pentru o perioadă de 10 ani însă nici unul dintre cei doi nu au specificat când a avut loc semnarea acestei înțelegeri. Este posibil ca pe lângă evitarea unor procese Google dorește să îl păstreze pe LG aproape pentru segmentul de dispozitive cu Android, segment cu o creștere semnificativă în portofoliul celui din urmă.

”Suntem încântați să intrăm în acest parteneriat cu o companie importantă pe acest segment de tehnologie mobilă. Lucrând împreună la licențe ca acestea companiile se pot focaliza pe crearea de produse mai bune pentru consumatorii din întreaga lume.” spune Allen Lo, Deputy General Counsel pentru Google.

Da, sunt de acord, clasica declarație de PR. Sunt însă curios câte din dispozitivele Nexus vor fi produse de acum încolo de LG și ce efect va avea acest parteneriat asupra produselor proprii ale acestuia. La urma urmei Nexus 5 a fost un dispozitiv foarte reușit din aproape toate punctele de vedere.