LG G Watch, același procesor ca Motorola Moto G. Cum rămâne cu autonomia?

LG G Watch, același procesor ca Motorola Moto G. Cum rămâne cu autonomia?

LG și Motorola vor lansa în curând ceasuri inteligente dotate cu sistemul de operare Android Wear. Dacă v-ați întrebat cât de puternice vor fi aceste ceasuri, aflați că LG G Watch va avea același procesor pe care-l puteți întâlni și pe Motorola Moto G – Snapdragon 400.

Android Wear LG Smartwatch

Potrivit gsmarena.com, LG G Watch va avea o memorie RAM de 512 MB, dar procesorul va fi un Qualcomm SNapdragon 400, pe o arhitectură Cortex A7. Diferențele vor fi, evident, mari față de un telefon inteligent. Astfel, ceasul de la LG va fi tactat la 787 de Mhz, neavând nevoie de puterea de procesare foarte mare. Procesorul are patru nuclee. Ca să comparăm, Samsung Gear 2 are un procesor dual-core de 1 Ghz.

Care sunt problemele pe care le-ar putea avea LG G Watch? În primul rând, autonomia bateriei. Procesorul va trebui optimizat foarte bine cu sistemul de operare, pentru că un ceas inteligent nu poate avea autonomia modestă a unui telefon mobil.

Screen Shot 2014-06-04 at 18.50.28

Ceasul ar putea fi lansat luna următoare la un preș de 300 de dolari și va fi rezistent la apă și la praf. Un gadget dotat cu Android Wear ar putea să aibă o plajă largă de senzori – numărul de calorii arse, pașii parcurși și distanța străbătută.

Puteți urmări clipul de prezentare al ceasului inteligent LG G Watch mai jos.