LG pregătește televizoarele care se fac sul

LG pregătește televizoarele care se fac sul

  În speranţa că va atrage atenţia presei de specialitate şi a utilizatorilor cu bugete generoase, LG a demonstrat un display flexibil.

lg-rollable-18-inch-display-flexibil rulabil

Nu este prima oară când vedem imagini cu un display flexibil, mai ales când vine vorba de creatorii . Inovaţia constă în dimensiunea generoasă la care au ajuns coreeni când vine vorba de un ecran maleabil.

În imaginile alăturate poate fi văzut în detaliu un panou OLED de 18 inci. Acesta este atât de flexibil, încât, chiar şi atunci când afişează conţinut video, poate fi rulat într-un sul de doar 3 centimetri în diametru. Cu toate că nu vorbim de rezoluţie fabuloasă, cei 1280 x 810 pixeli sunt suficienţi pentru un număr foarte mare de scenarii. Magia acestui tip de ecran se află într-o peliculă de poliamidă de pe spatele display-ului care are rolul să înlocuiască vechiul plastic şi să sporească flexibilitatea. În plus, tot datorită materialelor inovative, rezultatul final este şi mult mai subţire.

În acelaşi cadru a fost demonstrat un display OLED transparent cu o imagine de trei ori mai clară decât a panourilor transparente existente. Partea cea mai interesantă a acestui anunţ a venit de la directorul diviziei de display-uri şi persoana responsabilă de cercetare şi dezvoltare. In-Byung Kang este convins că aceste creaţii futuriste, până în 2017, vor sta la baza unor TV-uri Ultra HD flexibile mai mari de 60 de inci.

Nu mai rămâne acum decât să visăm la zilele în care vom pleca de acasă cu un monitor de 30 de inci rulat într-un tub subţire.

lg-rollable-18-inch-display-flexibil ecran

Citește și: