06 nov. 2014 | 11:13

Lenovo îi copiază pe cei de la Apple cu ocazia lansării noului lor telefon

ACTUALITATE
Lenovo îi copiază pe cei de la Apple cu ocazia lansării noului lor telefon

Lenovo a anunțat astăzi cel mai nou telefon al său, iar compania chinezească nu s-a ferit să recunoască faptul că Apple a fost o sursă importantă de inspirație.

lenovo s90 cover

 

Nu vrem să lăudăm prea mult iPhone 6, însă telefonul celor de la Apple, în ciuda unor defecte, este din multe puncte de vedere cel mai bun smartphone de pe piață. Iar dacă un lucru este cu adevărat bun, atunci cu siguranță vor apărea numeroase copii ale acestuia în scurt timp. Astfel, au început deja să apară copii ale telefonului, majoritatea fabricate de diverși producători mici. Acesta era, de fapt, principalul lucru în comun pe care îl aveau toate aceste copii: erau fabricate de firme mai puțin cunoscute.

Lucrurile nu mai stau așa în prezent, iar acum se pare că nici măcar marii producători nu se feresc să copieze iPhone. Este vorba, mai exact, despre Lenovo, al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Compania care a achiziționat de curând Motorola a lansat un nou telefon care nu copiază doar design-ul Apple, ci și felul în care acesta este prezentat pe internet.

collage lenovo 1

Lăsând la o parte lipsa de originalitate de care au dat dovadă chinezii, Lenovo S90 ”Sisley” este un dispozitiv cu specificații medii. Ecranul are o diagonală de 5 inci și o rezoluție de 1.280 x 720 pixeli, un procesor quad-core Qualcomm și 1GB memorie RAM. Camera foto principală este de 13 megapixeli, iar cea secundară este de 8 megapixeli. Alte specificații includ o baterie de 2.300 mAh și 16GB spațiu de stocare intern. Din punct de vedere al software-ului, Lenovo S90 va veni cu Android KitKat preinstalat.

Telefonul are o grosime de 6,9 milimetri. Vă lăsăm pe voi să ghiciți ce alt telefon important pe piață acum are exact aceeași grosime. Lenovo S90 va fi lansat în China pentru echivalentul a 327 de dolari.

collage lenovo 2