Launcher-ul Google Now ajunge pe Google Play de pe Nexus 5

Launcher-ul Google Now ajunge pe Google Play de pe Nexus 5

La cererea publicului, prestigiosul launcher Google Now, preinstalat pe Nexus 5, este disponibil tuturor prin intermediul Google Play.

google-now-launcher

Odată cu , Google a lansat o nouă temă care includea câteva funcţii avansate pe care nu le putea experimenta nimeni altcineva. Launcher-ul respectiv purta numele de Google Experience Launcher şi a fost foarte lăudat de cei care au reuşit să-l experimenteze folosind cel mai recent smartphone din seria Nexus.

În teorie, circulă pe internet deja de câteva săptămâni, dacă nu luni de zile, metode prin care să vă instalaţi într-un mod neoficial respectivul launcher. În practică însă, cei de la Google s-au decis să ofere acel pachet de funcţii sub forma unei aplicaţii disponibile în Google Play. Din păcate, cel puţin în etapa iniţială de lansare, acele funcţii nu vor fi disponibie decât posesorilor de aparate Nexus sau de dispozitive Google Play Edition, care rulează o versiune curată de . Crearea de aplicaţii dedicate, precum cea de acum, menite să recreeze diferite funcţii de sistem, este utilă şi gigantului din Mountain View, nu doar utilizatorilor, deoarece facilitează lansarea de actualizări rapide care să nu implice update-uri mult mai greu de propagat ale întregului sistem de operare.

Pe lângă mici modificări estetice, acest launcher de Android permite realizarea de căutări rapide de pe orice ecran principal folosind comanda vocală ,,Okay, Google”. Dacă îndepliniţi toate cerinţele, îl puteţi experimenta şi voi printr-un click pe acest link de Google Play.