Kingston MobileLite Wireless G2 – gadgetul care îți face mai utile celelalte dispozitive [REVIEW]

Kingston MobileLite Wireless G2 - gadgetul care îți face mai utile celelalte dispozitive [REVIEW]

Kingston MobileLite-3354

Există gadgeturi care există și îți fac viața mai bună alături de alte gadgeturi. Acesta e și cazul Kingston MobileLite Wireless G2, îi dă energie telefonului tău, citește carduri și îți dă wireless din cablu, dacă n-ai router dedicat.

Numele, în sine, nu spune nimic. Kingston MobileLite Wireless G2, pe de-a întregul, este un dispozitiv urât, care se comportă foarte frumos. A fost lansat la începutul lunii iunie, în România va costa circa 250 de lei și are dotări care vor veni în ajutorul telefonului sau tabletei tale. Mai rămâne să zic ceva de minusuri, că plusuri ar avea suficiente.

Kingston MobileLite-3332

Introducere

Kingston MobileLite Wireless G2, la care mă voi referi în acest review drept „MobileLite G2“, este a doua versiune a unei idei bune. Cântărește aproximativ 170 de grame, în care intră un port Ethernet prin care poți da din cablu Internet wireless, mai are o baterie de 4.640 mAh, citește carduri SD (producătorul oferă și un adaptor în pachet) și este capabil de streaming foto și video.

Kingston MobileLite-3348

Ce este MobileLite G2? O să îi iau „menirea“ în funcție de utilitatea dotările. Este o baterie externă pentru telefon. Spre exemplu, poți încărca un telefon cu o baterie de până în 2.000 mAh de aproape două ori. Sau poți încărca un Galaxy S5, un LG G3 o dată și îți mai rămâne nițică energie. Apoi, este un router wireless, când n-ai la dispoziție decât un cablu clasic de Internet. Îl configurezi rapid și îți conectezi dispozitivele la Internet.

Citește și: Kingston MobileLite Wireless – un gadget de care nu stiai ca ai nevoie [REVIEW]

Apoi, pune fișiere „la comun“. Spre exemplu, faci un hotspot la care conectezi un iPhone sau un Android (deocamdată n-are aplicație de Windows Phone) și vezi atât fișierele de pe cardul SD din aparat, cât și cele de pe dispozitiv ca să le aduci în MobileLite G2. Un fel de AirDrop, dar nu limitat doar la dispozitive iOS. Aici intervine și partea de streaming.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Kingston MobileLite Wireless G2/”/]

MobileLite G2 – Puncte contra

Bateria este mare, dar nu suficient de mare pentru actualele dispozitive. Mi-am pus problema, pentru că mă interesează telefonul, că aș avea un LG G3 și l-aș încărca de pe la 20% folosind MobileLite G2. Ei bine, probabil că până la 99% acest gadget ar cam fi „secat“ de energie sau mi-ar mai rămâne prea puțină pentru alte activități. Poate viitoarea versiune va avea o baterie mai „adaptată“ noilor telefoane.

Aplicația pentru Android e urâtă. Și nu doar că e urâtă, dar e foarte urâtă, cu discrepanțe majore între secțiuni. Nu e relevant designul pentru funcționalitate, dar tot e urâtă și asta trebuie să se schimbe printr-o actualizare. Cea pentru iPhone e decentă. Totuși, ca în cazul altor gadgeturi similare, găsesc că producătorii pun pe locul doi acest aspect, al interfețelor software.

Aplicație pentru Windows Phone nu există și găsesc acesta un minus mare. Nu o fi cea mai populară platformă, dar Lumia 520 este un dispozitiv foarte bine vândut și Windows Phone există de aproape patru ani pe piață.

Kingston MobileLite-3336

MobileLite G2 – Puncte pro

Ai Internet wireless din cablu Ethernet și eu am apreciat asta, pentru că laptopul meu n-are port special, cum nici telefonul sau tableta.

Are cititor de carduri, port USB și poți muta foarte ușor conținut multimedia din telefon sau tabletă pe alte medii de stocare. iPhone-ul, spre exemplu, nu citește carduri de niciun fel, iar iCloud se umple repede (dacă nu plătești pentru spațiu suplimentar).

Ușurința în configurare și utilizare există, în pofida unor aspecte scăpate din vedere în designul aplicațiilor. Ai LED-uri pentru informații rapide privind starea gadgetului și e foarte portabil.

Kingston MobileLite-3356

Concluzie – Kingston MobileLite Wireless G2

MobileLite G2 e unul dintre acele gadgeturi pe care le iei doar dacă vrei. Nu va fi unul care devine util abia după achiziție. Spre exemplu, dacă aș avea spațiu de stocare de 32GB pe telefon și aș folosi servicii de cloud precum Dropbox sau OneDrive, nu mi s-ar părea prea util gadgetul Kingston. Rezolvă câteva nevoi și o face foarte bine, chiar dacă pe design nu s-a concentrat producătorul. Totuși, trebuie să ai acele nevoi înainte de a te decide că îl cumperi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: