iPhone 6 și iPhone 6 Plus – primele impresii după review-urile presei străine

iPhone 6 și iPhone 6 Plus – primele impresii după review-urile presei străine

iPhone 6 și iPhone 6 Plus vor ajunge în mâinile primilor clienți pe 19 septembrie, după o săptămână fructuoasă de precomenzi. Site-urile de specialitate din afară au testat deja telefonul și noi am adunat impresiile lor în cadrul unui articol.

iPhone 6

iPhone 6 și iPhone 6 Plus vin cu noul procesor A8, construit pe arhitectură de 64 de biți, dar care este cu 13% mai mic decât cel de anul trecut. Procesorul este cu până la 25% mai rapid, iar puterea grafică a fost crescută cu 50%. Cei de la Apple au prezentat și o serie de noi jocuri care se folosesc de această putere, iar nivelul detaliilor și framerate-ul sunt impresionante.

Co-procesorul M8 este prezent și în acest smartphone. Acesta are rolul de a lucra împreună cu aplicațiile pentru fitness pentru a oferi date cât mai precise utilizatorilor. Mai exact, noile iPhone 6 vor putea face diferența automat între alergat și pedalat. Coprocesorul calculează și altitudinea.

Camerele foto frontale au fost schimbate de asemenea. Vorbim despre un senzor care acceptă cu până la 81% mai multă lumină și utilizatorii de iPhone 6 și iPhone 6 Plus își vor putea face selfie-uri în rafală.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus – The Verge

Cei de la The Verge au testat telefoanele și au fost, ca de obicei, laudativi la adresa gadgeturilor companiei din Cupertino.

“iPhone 5s a fost o bijuterie, dar una rece și de care nu ne puteam apropia. iPhone 6 e mai prietenos și mai utilizabil. Apple a îmbinat forma și funcțiile”, scrie David Pierce. Vorbind tot despre design, el spune că “iPhone 6 se roagă să aibă o carcasă pe el. Îl face mai ușor de apucat, ascunde bucata de plastic pentru antenă și compensează pentru protuberanța camerei foto”. El menționează că iPhone 6 e modul în care ar trebui construit un telefon mai mare. Cu toate acestea, el menționează că Apple nu a făcut un telefon mai mare și mai diferit, ci doar unul mai mare și mai puternic.

Avantajele noului iPhone 6 vin din ecranul foarte bun și din autonomia bateriei, care a ajuns la o zi jumătate. De asemenea, camera foto a fost evidențiată. “Camera susține ideea că iPhone 6 e cel mai bun telefon din lume”.

Citiți totul despre iPhone 6 pe The Verge în review.

iPhone 6 Plus a primit tratamentul lui Nilay Patel, redactorul-șef al publicației. El menționează că avem nevoie de mâini mari.

“iPhone 6 Plus nu e frumos ca iPhone 4. Nu e serios și elegant ca iPhone 5 sau excentric, ca iPhone 5s Gold. Pare un iPhone de primă generație scalat. E mai puțin stabil pentru a fi ținut într-o mână decât Samsung Note 3 și cel din urmă se simte mai mic. Autonomia telefonului este de două zile. 6 Plus are un ecran extraordinar, unghiuri de vizualizare extreme și reproduce culorile mai bine”, spune Patel.

Problemele evidențiate de Patel ar fi distrus nota finală a unui alt telefon, dar jurnaliștii au fost foarte puțin agresivi cu iPhone. Aplicațiile se scalează greu, greșit sau aproape deloc. Practic, iPhone 6 Plus suferă de o problemă pe care o aveau telefoanele cu Android – ce faci când ecranele tale nu mai au aceleași dimensiuni ca înainte? Ei bine, multe aplicații nu sunt încă finisate și trebuie să așteptăm un update pentru ele ca să funcționeze mai bine în scalare. Cu toate acestea, videoclipurile se văd bine, la fel și pozele.

Citiți totul despre iPhone 6 Plus pe The Verge în review.

iPhone 6

iPhone 6 și iPhone 6 Plus – Mashable

Site-ul american a dedicat pagini speciale pentru cele două telefoane.

“Sunt alte telefoane care pot face ceea ce face iPhone 6. Samsung Galaxy S5 face mai mult, la fel ca Amazon Fire Phone. Niciunul nu este asamblat într-o singură bucată de tehnologie la fel de bine. Îmi lipsesc marginile de pe vechiul iPhone, dar iPhone 6, pentru 200 de dolari, este cel mai elegant și bun smartphone de pe piață”, spun jurnaliștii americani.

Ei au evidențiat faptul că telefonul este foarte subțire și poate fi scăpat ușor din mână. Camera a fost lăudată, dar tastatura standard a fost criticată, pentru că sugestiile sunt amuzante la început, iar ele devin mai bune pe parcurs. Vestea bună e că noile iPhone-uri vor avea tastaturi terțe, cum ar fi Swift Key.

Review iPhone 6 pe Mashable

În privința iPhone 6 Plus, jurnaliștii Mashable au spus că “are puteri ciudate, aproape hipnotice. Se simte ca o minitabletă și prefer smartphone-urile mai mici. Nu voi purta un device atât de mare în buzunarele mele. Prefer iPhone 6”.

Pentru a ajuta oamenii care au probleme cu ecranele mari, Apple a adus o funcție numită Reachability. Dacă facem două atingeri pe butonul de start, ecranul coboară. “E o soluție rezonabilă, dar unii oameni cărora le-am arătat-o au numit-o stângace”, spune Lance Ulanoff. La puncte contra, iPhone 6 Plus e mai scump decât alte telefoane din clasa sa.

Review iPhone 6 Plus pe Mashable

The iPhone 6 and the iPhone 6 Plus are shown during an Apple event at the Flint Center in Cupertino

iPhone 6 și iPhone 6 Plus – Cnet

“iPhone 6 are un ecran mai mare și este ușor de folosit, cu facilități care vor mulțumi toată lumea. Promisiunea Apple Pay e tentantă”, scrie cnet.com.

Pentru Cnet.com, iPhone 6 se simte mai bine în mână, are performanțe bune și caracteristici utile. Îi lipsește autonomia mai mare și stabilizarea optică a imaginii. Și cnet.com compară designul telefonului cu cel al iPhone-ului inițial.

iPhone 6 pe cnet.com. 

iPhone 6 Plus a fost denumit cel mai serios iPhone de până acum.

“iPhone 6 Plus e prea mare ca să fie iubit de toată lumea, dar e cel mai bun telefon al Apple. Dacă buzunarul și bugetul tău sunt mari, atunci e cea mai bună opțiune”, scrie cnet.com.

“Indiferent de dimensiuni, iPhone 6 Plus se simte mai bine decât Samsung Galaxy Note 3 în mână. E făcut din aluminiu mat și, spre deosebire de telefoanele din trecut, are un design mai organic, nu atât de industrial”, scrie Tim Stevens.

“iPhone 6 Plus poate nu e cel mai diferit telefon al Apple, poate nici cel mai performant de pe piață, dar e un pas mare pentru Apple. E cel mai potent device și un concurent serios pe cel puternic segment al pieței”, încheie site-ul american.

iPhone 6 Plus pe cnet.com. 

FOTO The Verge
FOTO The Verge

iPhone 6 și iPhone 6 Plus – Wall Street Journal

“WSJ” își concentrează review-ul pe invidia față de utilizatorii Android. “Mă lovește în timp ce merg cu metroul. Cei cu Android citesc cărți, lucrează pe ecrane de 6 inci. Eu am cinci email-uri pe ecranul telefonului meu, ei văd opt!”, scrie jurnalistul publicației americane.

“Deși bateria de iPhone 6 e mediocră atunci când ecranul e la luminozitate maximă, e tot cel mai bun smartphone pe care-l poți cumpăra”, crede Geoffrey Fowler.

“iPhone 6 e noul rege al fotografiei cu telefonul, cu modificări mici aduse camerei”, scrie în WSJ. De asemenea, publicația menționează că Samsung Galaxy S5 are o autonomie mult mai mare, cu aproape 40% mai mare.

“Hardware-ul și designul trimite utilizatorul de iPhone într-un nou capitol. În loc să mă uit la telefoane cu Android și să mă gândesc ce pierd, iPhone are din nou atenția mea”, crede Fowler.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus pe Wall Street Journal. 

iPhone 6 și iPhone 6 Plus – New York Times

“După ce am folosit o săptămână telefoanele, a fost clar pentru mine că hardware-ul nu este cea mai bună parte a pachetului. Apple a făcut un telefon care e puțin prea mic și un telefon care e un pic prea mare. Datorită softului, nu cred că mulți fani iPhone se vor depărta de companie și vor cumpăra Android”, crede publicația americană.

“Camerele de pe iPhone 6 și 6 Plus sunt extraordinare. Au un autofocus mai bun, detecție a feței și abilitatea de a face panorame la rezoluție mare”, mai spune publicația americană.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus pe New York Times. 

iphone 5

iPhone 6 și iPhone 6 Plus – Concluzia

Și alte publicații din Statele Unite au scris review-uri despre iPhone, dar încercăm să nu fim redundanți. Concluzia e destul de evidentă. Telefonul anului pentru Apple e iPhone 6, care se simte mai bine în mână, e mai apropiat sufletului celor care au avut ecrane de 4 inci până acum și a fost denumit cel mai bun telefon de pe piață. În schimb, iPhone 6 Plus e un telefon denumit serios, phablet, ultraperformant, dar nu are același feeling ca și fratele său mai mic. Mai jos sunt alte review-uri.

iPhone 6 – TechCrunch

iPhone 6 Plus – TechCrunch

iPhone 6 și iPhone 6 Plus – Engadget

iPhone 6 – Pocket-Lint

iPhone 6 Plus – Pocket-Lint

iPhone 6 – Yahoo Tech

iPhone 6 – The Guardian

iPhone 6 Plus – The Guardian

Toate review-urile pot fi găsite pe Gizmodo.

Citește și:
Etichete: