10 nov. 2014 | 12:00

iPhone 6 în România – Cât costă la operator și în magazine cel mai bun telefon Apple

FEATURE
iPhone 6 în România - Cât costă la operator și în magazine cel mai bun telefon Apple

iPhone 6 în România a ajuns deja prin operatori și prin magazinele online. Facem recapitularea locurilor de unde îl poți cumpăra, unde e mai ieftin și unde e mai scump.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

iPhone 6 de România pornește de la un preț de peste 3.000 de lei și ajunge la puțin peste 5.000 de lei, în funcție de magazin, capacitate de stocare și versiune. În acest articol voi aminti de oferta iPhone 6 de la operatori precum Telekom, Orange și Vodafone, de la marile magazine și de la toate celelalte.

Prețurile sunt în lei, deoarece așa sunt listate produsele în magazinele online, iar cele de la operatori sunt aproximate ținând cont de cursul BNR pentru euro. Telekom listează iPhone 6 în România direct în lei.

iPhone 6 România – Care este oferta operatorilor

Telekom oferă iPhone 6 și iPhone 6 Plus cu același abonament, Nelimitat XXL, încheiat pe o perioadă de 24 luni. iPhone 6 costă 1.200 de lei în aceste condiții, iar prețul iPhone 6 Plus ajunge la 1.500 de lei. Abonamentul este de 49,95 euro pe lună, ai trafic nelimitat de date la viteze 4G, nelimitat minute naționale și internaționale și 400 de minute în Roaming (UE către UE) și 400MB de date în Roaming.

Vodafone și Orange afișază prețurile în euro, dar în acest articol le voi menționa în lei. Astfel, Vodafone oferă iPhone 6 la aproximativ 750 de lei și iPhone 6 Plus la circa 1.200 de lei. Ambele sunt la abonamente noi RED 59 cu un cost lunar de 59 de euro. Primești cu acest abonament nelimitat minute și SMS-uri în orice rețea, ai 1.000 de minute internaționale și în Roaming, ai 3GB pachet de date. Mai sunt beneficii terțe, precum acces Zonga și Seenow nelimitat timp de 24 luni, 50GB de stocare în Vodafone Cloud și consultanță non-stop la Relații Clienți.

Orange oferă iPhone 6 la un preț de 1.550 lei și iPhone 6 Plus la aproximativ 1.990 lei. Acestea sunt prețuri pentru un abonament Pantera 41. Acest abonament îți aduce 4GB Internet mobil la viteze 4G+, nelimitat minute sau SMS-uri naționale, 1.000 de minute internaționale, 1GB de date anual în Roaming și 25GB de stocare în Orange Cloud. Ca la Vodafone ai acces și la alte servicii: Orange TV, Libon, ai antivirus etc.

Acestea sunt cele mai bune prețuri pentru iPhone 6 în România, dar desigur că poți plăti mai mult pe telefon și ai abonament mai mic. Ai o detaliere a acestor abonamente și a soluțiilor tale pe „Playtech“.

iPhone 6 si 6 Plus lansare telekom

iPhone 6 România – În oferta magazinelor online

iPhone 6 în România a ajuns și în oferta magazinelor online precum eMAG, evoMAG, Flanco și altele, dincolo de ofertele la abonament ale operatorilor. La eMAG, cel mai mare magazin online din România, iPhone 6 de 16GB costă 3.500 de lei, în acest moment, și este încă în stoc.

iPhone 6 Plus de 16GB ajunge la un preț de 4.500 de lei la eMAG și îl poți cumpăra de aici. Resigilat este puțin mai ieftin, dar ține cont că un astfel de dispozitiv prezintă urme de uzură, cum ar fi zgârieturi mai mult sau mai puțin fine, sau este desfăcut ambalajul original.

ElectroFun mai listează iPhone 6 în România și în mai multe versiuni. Există, așadar, un iPhone 6 de 16GB versiune silver la 3.434 de lei, puțin mai ieftin decât la eMAG. Versiunea space grey, care arată mai bine, e puțin mai scumpă și este disponibilă aici. iPhone 6 în România cu 128GB de stocare este 4.500 de lei sau mai mult. Trecând la iPhone 6 Plus în România, acest magazin online îl listează la poate cel mai bun preț: puțin sub 4.000 de lei pentru 16GB.

Aici este lista cu prețuri pentru iPhone 6 de România cu mai multe magazine online care îl listează. Când vine vorba de magazine fizice, dar și cu interfață web, Altex are iPhone 6 și versiunea Plus la un preț similar cu eMAG. La Domo, iPhone 6 de 16GB este mai scump, dar versiunea Plus este la același preț. Un preț mai bun pentru Plus găsești la MediaGalaxy, unde este în versiune Silver. Nu au listat un iPhone 6 de 16GB, dar cel de 64GB costă 4.200 de lei (același preț ca la eMAG).

Ce iPhone 6 din România să cumperi?

Recomandarea „Playtech“ este, dacă vrei cu adevărat un iPhone 6 cumpărat din România, să îți prelungești abonamentul și să îl cumperi de la operator. Avantajul este că plătești puțin la achiziție, dar minusul este abonamentul pe doi ani.

Altfel, când vine vorba de achiziție iPhone 6 în România prin magazine online, compară prețurile și, mai ales, compară impresiile. Sunt unele care nu oferă condiții de garanție prea bună, altele listează la prețuri mari. Compară, vezi ce spun și alți oameni despre acel magazin, iar dacă decizia finală se reduce la 100-200 de lei, alege un magazin mare, de încredere.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele