21 mai 2014 | 11:50

The International – premii de milioane de dolari într-un concurs DOTA 2

ACTUALITATE
The International - premii de milioane de dolari într-un concurs DOTA 2

În câteva luni, se va desfăşura cea mai mare competiţie internaţională de organizată de Valve, cu premii de 6 milioane de dolari.

Valve DOTA 2 the international

În cazul în care mai era cineva în dilemă cum că gaming-ul profesionist nu se răsplăteşte incredibil de bine, există The International. Orice jucător DOTA 2 este foarte probabil să fi auzit de el, dar merită să-l aveţi şi voi în vedere. Nu de alta, dar cu un pic de exerciţiu, poate vă înscrieţi în campionatul ce va avea loc în 2015.

Partea interesantă din The International şi motivaţia principală a echipelor şi jucătorilor individuali de Dota 2 constă în valoarea totală a premiilor în bani. Anul acesta, se vor acorda de către organizatori premii în valoare totală de 6 milioane de euro. În contextul în care valoarea totală a premiilor de anul trecut nu a depăşit 2,8 milioane de dolari, este evident că s-a creat un trend ascendent pentru profitul pe care îl poate obţine un maestru în DOTA 2. În 2013, 1,4 milioane de dolari au intrat în posesia echipei câştigătoare.

Un alt aspect unic ce ţine de The International constă în originea fabuloasei sume de bani. În principiu, cei de la Valve au găsit un mod prin care o mare parte dintre participanţi să plece acasă cu o sumă decentă de bani. Din totalul de 6 milioane, doar 2 milioane dolari provin de la dezvoltatorul jocului, în timp ce o mare parte din restul de patru milioane îşi au originea în vânzarea unei cărţi în ediţie digitală intitulată The Compendium. Respectiva carte costă 10 dolari, din care 2,5 dolari contribuie la mărirea fondului de premii. Din punct de vedere al conţinutului, The Compendium include toate informaţiile de care are cineva nevoie pentru a participa la campionatul de mai sus, în plus include şi detalii de la faţa locului pentru cei care nu au putut să ajungă.

Mai există câteva moduri prin care este mărită valoarea totală a premiilor, toate acelea sunt însă irelevante dacă nu sunteţi foarte buni la DOTA 2.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele