Inflație de ameninţări teroriste care vizează avioane, pe Twitter

Inflație de ameninţări teroriste care vizează avioane, pe Twitter

Ca protest pentru arestarea unei tinere de 14 ani care a postat, sub formă de glumă, o ameninţare pe , ameninţările teroriste ,,au explodat”.

aa-more-bomb-threats amenintari terorism

Ieri, cazul unei fetiţe de numai 14 ani care a fost arestată în Olanda după ce a postat pe Twitter o așa-zisă ameninţare dedicată American Airlines. În respectivul mesaj, erau prezente toate elementele cheie pentru ca aceasta să fie luată în serios, inclusiv asocierea cu Al Qaeda şi numele de Ibrahim. La scurt timp după postare, deşi copilul în cauză a realizat gravitea gestului şi şi-a cerut scuze în numeroase rânduri pentru el, răul era deja făcut. Din acest motiv, poliţia nu a întârziat să apară la uşa tinerei.

În teorie, astfel de arestări sunt executate deseori, tocmai pentru a descuraja propagarea ameninţărilor pe reţele de socializare. De această dată, consecinţele au fost în completă opoziţie cu gestul în sine. Luând în calcul vârsta tinerei care a ajuns în închisoare, pentru toţi internauţii era evident că totul a fost o greşeală.

Ca urmare, utilizatorii au început să posteze numeroase ameninţări adresate aceleiaşi companii aeriene, American Airlines. Cel mai grav într-o astfel de situaţie este că, subit, a devenit imposibil ca cineva să filtreze ,,glumele” de ameninţările reale. Mai mult decât atât, o companie americană mai mică, Southwest, beneficiează de exact acelaşi tratament agresiv fără nici un motiv aparent.

Din multe puncte de vedere, internetul este un loc imatur, în care foarte mulţi dintre noi trăiesc cu impresia că o tastatură şi un abonament de date îi ajută să scape de orice consecinţe ale cuvintelor tastate. Nu rămâne decât să sperăm că, în acest caz particular, un terorist autentic nu va materializa ameninţările adresate American Airlines. Nu de alta, dar în acest moment este foarte probabil ca toţi cei care au ,,glumit” în ultimele zile să fie încadraţi la conspiraţie pentru comiterea de acte teroriste.

Citește și: