28 mart. 2014 | 17:07

În 2015, toată lumea va avea access gratuit la internet

ACTUALITATE
În 2015, toată lumea va avea access gratuit la internet

O echipă de specialiști din cadrul Media Development Investment Fund dezvoltă un proiect prin care oricine va beneficia de access gratuit la internet.

Internet Gratuit

Proiectul dorește să ofere acces gratuit la internet, pentru toți locuitorii planetei, folosind tehnologiile spațiale. Proiectul are numele de Outernet și implică lansarea unor sateliți în miniatură, care să orbiteze constant, și care să primească datele de la stații terestre, trimițând semnalul către fiecare utilizator în parte. În practică sistemul va funcționa ca un router.

Proiectul Outernet va oferi astfel o conectivitate nelimitată, și foarte ușor de accesat fiind optimizat atât pentru o viteză bună cât și pentru o disponibilitate largă pentru toți utilizatorii.

Lansarea acestor sateliți minaturizați, CubeSats este programată pentru începutul anului viitor. Transferul informației se va face prin tehnologia datacasting, care implică folosirea undelor radio în bandă largă. În acest fel, accesul la internet va putea fi oferit către toate dispozitivele dotate cu un modul WiFi, la fel ca cel prezent pe toate dispozitivele mobile actuale.

Această rețea mai are un scop, și anume oferirea unei intimități greu de încălcat pentru utilizatorii serviciului. De asemenea cenzura informațiilor din această rețea ar fi foarte greu de aplicat.