Guvernul Rusiei schimbă iPad pe alternativa non-americană Samsung

Guvernul Rusiei schimbă iPad pe alternativa non-americană Samsung

Oficialii guvernamentali din Rusia au schimbat recent tabletele iPad cu alternative de la Samsung, pentru a asigura o securitate mai bună.

iPad Rusia

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba de o astfel de mișcare este frica guvernului Rusiei de spionaj, pentru că folosește produse ale unei companii americane. O a doua idee vine ca un răspuns tacit al Rusiei, care renunță la tehnologie americană, după ce a fost penalizată pentru sancțiunile impuse Ucrainei cu puțin timp în urmă.

Motivul invocat de ruși este, desigur, creșterea securității în rândul oficialilor ruși, lucru care putea fi oferit doar de o tabletă cu Android, după cum spun ei. Probabil că cineva a promovat foarte bine funcția KnoX a lui Samsung, funcție care oferă accesul la o partiție virtuală, securizată, pe acel dispozitiv, pentru ca documentele secrete și calendarele de întâlniri să fie ascunse de ochii curioșilor, și a reușit să pună mâna pe un contract destul de bunicel.

Această măsură ar putea avea un efect important asupra industriei tehnologice din întreaga țară, mai ales când guvernul recurge la o astfel de măsură. Probabil că jucătorii importanți în industrie vor fi puțin mai atenți în ceea ce privește partenerii cu care lucrează și țara de unde aceștia provin. Desigur, în mod direct nici unul dintre oficialii ruși nu a spus că se dorește limitarea produselor IT din Statelor Unite sau că există o frică de spionaj. La câte scandaluri de acest gen au fost însă în ultima vreme, nu îi poate judeca nimeni, nu?

Citește și: