Grafenul în combinație cu apa sărată poate genera electricitate

, 17 Apr, 15:41

Grafenul este un compus care a primit destul de multă atenție în ultima vreme, prin implementarea lui în concepte legate de generarea de electricitate.

Grafenul

Grafenul este acum folosit de către niște cercetători din China pentru a produce electricitate în combinație cu apa sărată. Vorbim de o peliculă destul de subțire a acestui material, peste care se trece cu o picătură de apă sărată. Această combinașie poate genera electricitate după spusele cercetătorilor. Ar fi o idee ca peste câțiva ani să putem exploata aceste tehnologii, asta desigur dacă aceste concepte pot deveni realitate la scară largă.

În mod normal, pentru a obține electricitate din aceste nano structuri, este nevoie de o presiune destul de mare, care nu poate fi reprodusă la scară mai mare. La nivel teoretic sau chiar și practic, în laborator, este posibil, însă mai e mult de așteptat până când o tehnologie nouă și revoluționară poate fi adoptată la scară largă și din punct de vedere comercial.

Echipa de cercetători chinezi este destul de convinsă că această tehnologie ar putea fi aplicată și la altceva decât la dispozitive mici. Există încredere că în mai puțin de 4 ani vor avea un prototip de generator funcțional.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail