07 sept. 2014 | 08:50

Google, bună de plată: 19 milioane de dolari din cauza tranzacțiilor in-app făcute de utilizatori

ACTUALITATE
Google, bună de plată: 19 milioane de dolari din cauza tranzacțiilor in-app făcute de utilizatori

În ultimul an, atât Google, cât şi Apple sau Amazon au fost date în judecată din cauza sistemului de achiziţii in-app. Cel mai nou astfel de caz s-a lăsat cu o pagubă de câteva zeci de milioane pentru Google.

Google In App Payments

Există aplicații gratuite, pe bani și cele cu sistem in-app purchases, care presupune că în aplicație mai cumperi bonusuri sau funcționalități suplimentare. Totuși, unii utilizatori au pierdut cam mulți bani în magazinele cu aplicații și  (Federal Trade Commision) celor trei giganţi americani îşi propune să schimbe această realitate.

Citește și: Hackerii se folosesc de Google pentru a-și perfecționa virușii

Cea mai recentă măsură din acest proiect de restructurare vizează gigantul Google şi se reflectă în 19 milioane de dolari. Respectiva valoare a fost stabilită de comun acord la masa tratativelor şi va ajunge în proporţie de 100% în conturile utilizatorilor care au făcut achiziţii in-app cu prejudicii fabuloase. Dacă vreţi să ştiţi dacă vă aflaţi printre norocoşii vizaţi de întoarcerea fondurilor în cont, este suficient să vă verificaţi adresa de email. În cazul în care aţi primit un email de la Google pe marginea acestui subiect, aveţi un pic de câştigat.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi participanţi la proces, Apple a plătit deja 32,5 milioane de dolari în afara tribunalului, pe când Amazon continuă să se mai judece.

kids-apps in-app

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele