Google se apucă în sfârşit să aprobe aplicaţiile înainte de publicare

, 18 Noi, 08:59

Deşi au trecut deja câţiva ani încărcaţi de malware pe Android, cei de la s-au decis în sfârşit să treacă aplicaţiile printr-un proces de aprobare.

google android-tv-new-640x488

Am dezbătut în nenumărate situaţii handicapul major pe care îl au utilizatorii de Android în faţa celor de la iOS, iar acesta este cauzat de Google şi are legătură cu lipsa un proces de aprobare al aplicaţiilor foarte bine pus la punct. Această politică de companie a stat la baza numărul incredibil de mare de surse de malware pe care le găsiţi în Google Play. Clonele de aplicaţii sunt o altă urmare a aceloraşi principii.

Android TV este cea mai nouă platformă a celor de la Google destinată televizoarelor. Pentru că un nou sistem de operare implică un nou magazin de aplicaţii, gigantul din Mountain View a decis ca de această dată să facă lucrurile cum se cuvine. Ca urmare, a anunţat că toate aplicaţiile, indiferent de dezvoltator, vor fi scanate înainte de aprobare şi postare online.

Întregul proces este detaliat într-un document de pe pagina destinată dezvoltatorilor de aplicaţii pentru Android. ,,Înainte de a fi distribuite prin Play Store pentru , echipa noastră realizează un review al aplicaţiilor pentru a stabili nivelul de utilizabilitate şi pentru a aprecia respectarea criteriilor de calitate.” Tot în acelaşi context aflăm că producătorii de televizoare nu vor avea libertatea de a personaliza Android TV după bunul plac, cum se întâmplă în cazul telefoanelor şi tabletelor. Ideea din spatele acestor restricţii are legătură cu principiile de continuitate pe care Google încearcă să le împărtăşească între Android TV şi Android Auto.

Deşi este foarte puţin probabil ca în timp să încerce să impună aceleaşi restricţii în cazul tuturor portabilelor cu Android, această schimbare de atitudine din partea companiei americane este lăudabilă.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail