Google introduce schimbări la descărcarea aplicaţiilor din Google Play

Google introduce schimbări la descărcarea aplicaţiilor din Google Play

Pentru a preveni descărcari de aplicaţii noi şi accidentale, Google a introdus nişte schimbări importante pe Google Play.

achizitii google play in-app purchase

Ca urmare a mai multor proteste iniţiate de părinţi care acuzau Google că facilitează achiziţiile accidentale de către copii, gigantul din Mountain View a introdus câteva schimbări în aplicaţia Play Store.

O nouă secţiune de setări din magazinul virtual Android, poate obliga utilizatorul să introducă parola la fiecare achiziţie nouă, în loc să aibă o portiţă de 30 de minute în care aceasta să nu mai fie necesară. Dacă aveţi siguranţa că doar voi vă folosiţi smartphone-ul sau tableta, puteţi, de asemenea să optaţi să nu mai fie cerut niciodată numele de utilizator şi parola pe respectivul aparat. Ca un mic detaliu, setările implicite sunt ca numele de utilizator şi parola să fie cerute de fiecare dată, indiferent dacă este vorba de o aplicaţie nouă sau o achiziţie in-app. Un avertisment suplimentar, care vă anunţă că instalaţi o aplicaţie cu achiziţii in-app, a fost de asemenea introdus ca o metodă de precauţie.

E foarte probabil ca aceste schimbări să fi fost introduse şi în urma unui lui Larry Page, în care s-au descris mai multe poveşti cu copii ce au reuşit să genereze pagube de mii de dolari în acea fereastră de 30 de minute.

Într-o mişcare similară de forţe, în recent lansatul iOS 7.1, după achiziţia unei aplicaţii, Apple avertizează utilizatori de iDevice-uri că pentru o perioadă de 15 minute parola nu va mai fi cerută pentru alte achiziţii pe acel aparat.

Citește și: