Google încearcă să vă sporească securitatea programelor pe Android

Google încearcă să vă sporească securitatea programelor pe Android

Fiind oaia neagră a sistemelor de operare pentru mobile la capitolul securitate, Google încearcă să mai remedieze percepţia despre Android

google-verify android

În continuare, un număr de 95% dintre toate vulnerabilităţile descoperite vreodată pe smartphone-uri şi tablete au fost pe Android. Pentru că s-au săturat de astfel de glume pe seama lor, creatorii Android, în loc să introducă în magazinul virtual un sistem bine pus la punct de aprobare a programelor, preferă să sporească securitatea pe telefon printr-un nou proces anti-malware. Acesta va exista implicit pe toate gadgeturile cu acces oficial la .

Spre deosebire de vechea metodă care vă avertiza când instalaţi un program dintr-o sursă îndoielnică, noul sistem scanează toate programele pe care le aveţi deja instalate pe aparate. Nici măcar nu este vorba doar de aplicaţii din magazine virtuale neoficiale. Pe Google Play, în continuare sunt în floare. În teorie, într-un mod superficial, Google a început să verifice un pic software-ul înainte de a-l publica în magazin încă din 2012, din păcate modul în care se petrec acele verificări este inutil în cele mai multe situaţii.

Pe marginea acestui subiect, Rich Canning – Inginer de Securitate responsabil de Android, a spus că majoritatea utilizatorilor nu vor simţi nici o diferenţă de perfomanţă dacă vor avea modulul de verificare al programelor activ. Nativ şi implicit, acesta va fi introdus fără nici un fel de intervenţie din partea utilizaorilor de Android 2.3 sau mai recent.  Voi aţi simţit vreo îmbunătăţire?

Citește și: