Google Fit ar putea reprezenta intrarea companiei în domeniul aplicațiilor de Health

, 13 Iun, 18:55

În timpul conferinței Apple WWDC s-a vorbit despre iOS8 și o serie de elemente software precum HealthKit. Se pare că și Google țintește acest domeniu, cu o platformă pe numele său Google Fit.

Google

Conform unor surse anonime, Google Fit va fi un produs care va fi prezentat în cadrul conferinței Google I/O de la finalul acestei luni. Bazându-ne pe o serie de zvonuri despre acest produs și serviciu, ar fi similar cu Apple HealthKit, iar Google Fit va putea agrega date de la dispozitive sportive și alte aplicații ce au legătură cu acest domeniu. Proiectul pare similar cu Samsung SAMI, anunțat și el în cursul lunii trecute.

Așa cum ne putem aștepta, Google Fit va folosi API-uri deschise pentru a agrega aceste date. Sunt așteptate și anunțarea unor parteneriate cu producătorii de dispozitive purtabile, tot în cadrul conferinței Google I/O, la fel cum a făcut și Apple la WWDC. Presupunând că toate aceste informații sunt adevărate, nu am fi foarte surprinși să aflăm că Google Android Wear ar fi unul din dispozitivele perfect compatibile cu serviciul Google Fit. Producătorul încearcă până la urmă să creeze o platformă pentru dispozitivele purtabile.

Nu este încă foarte clar modul de funcționare a lui Google Fit. Va fi oare o aplicație simplă, va fi integrată cu sistemul de operare Android, asemănător modului în care Apple integrează acel HealthKit cu iOS8. Probabil următoarea versiune completă de Android, 5.0, va deține această funcționalitate ca element de bază.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail