Google face o greşeală de câteva mii de emailuri

Google face o greşeală de câteva mii de emailuri

Cei de la se pare că nu au o săptămână foarte bună, iar o nouă greşeală a gigantului s-a manifestat în câteva mii de emailuri către cine nu trebuie.

gmail david peck

Pe parcursul zilei de ieri au apărut mai multe sesizări cum că pagina web de Gmail nu putea fi accesată pentru o scurtă perioadă de timp în diverse colţuri ale globului. Problema s-a rezolvat imediat, dar un internaut pe nume David Peck care avea un cont de Hotmail, s-a frustrat enorm din cauza unei alte situaţii neplăcute cauzată de gigantul din Mountain View.

Peck este un bancher din Fresno, California care s-ar trezit subit că a început să primească o medie de 500 de emailuri pe oră pe parcursul întregii zile de ieri. Pentru că toate veneau de la adrese de Gmail, a simţit că ar exista o regulă. Ulterior s-a dovedit că vinovat era butonul email de mai sus care apărea în momentul în care cineva introducea termenul Gmail la . Respectivul buton, într-un mod complet neobişnuit, deschidea adresa de email a utilizatorului autentificat pe motorul de căutare, dar, în acelaşi timp, mai deschidea implicit o pagină de compunere a unui mesaj cu adresa destinatarului gata introdusă. Deoarece foarte mulţi au crezut că este o glumă şi că ar fi bine să trimită acel email, David Peck a primit în total câteva mii de emailuri. Cele mai multe dintre ele erau goale, dar unele conţineau diverse întrebări.

Google s-a grăbit să-şi recunoască vina dar nu a făcut-o într-un mod foarte drăguţ faţă de cel afectat. Mesajul public al gigantului pe marginea acestui subiect a fost că ,,o problemă care acum este remediată a cauzat câteva adrese de email de pe pagini web publice să apară prea proeminent în rezultatele la căutare.” Personal mi se pare că au subapreciat un pic situaţia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: