Google ar vrea să cumpere CyanogenMod

Google ar vrea să cumpere CyanogenMod

CyanogenMod este unul dintre cele mai populare ROM-uri pentru Android. S-ar părea că cei de la Google sunt impresionați de acest aspect.

cyanogenmod-android-L_thumb.jpg

S-ar părea că cei care au creat sistemul de operare Android, găsit pe milioane de dispozitive din întreaga lume, vor să cumpere echipa de rebeli care a demonstrat că Androidul nu e suficient de bun.

Google ar fi dispusă să plătească aproximativ un miliard de dolari pentru a achiziționa CyanogenMod, însă există și alte companii interesate, precum Microsoft, Samsung, Amazon și multe altele.

S-ar părea că reprezentați ai Cyanogen au avut o întâlnire cu Sundar Pichai, directorul Android. Acesta din urmă și-ar fi manifestat interesul față de achiziționarea ROM-ului și a companiei care l-a creat.

Totuși, Cyanogen nu pare să înregistreze venituri din CyanogenMod, cu toate că a încheiat parteneriate cu Oppo și OnePlus și urmează să bată palma și cu indienii de la Micromax.

Problema ar fi că cei care au creat CyanogenMod nu sunt foarte încântați de treaba pe care o face Google cu sistemul Android. ”Toată lumea vrea un Android deschis. Toată lumea vrea să scape de tirania Google”, a declarat Kirt McMaster, CEO Cyanogen.

Dacă achiziția va avea loc, cei mai supărați ar putea fi chiar utilizatorii CyanogenMod. Este greu de crezut că ROM-ul își va păstra libertatea odată ajuns sub umbreal gigantului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: