Google a cumpărat Titan Aerospace, un producător de drone solare

Google a cumpărat Titan Aerospace, un producător de drone solare
Radu Neagu
17:40 15.04.2014

În ultimii ani, au apărut o serie de companii cu proiecte interesante în domeniul tehnologic. Google și alți jucători importanți din industrie le-au observat și apoi le-au achiziționat în momentul în care acestea s-au pliat pe unul dintre scopurile companiei.

Google Titan Aerospace

Google își face din ce în ce mai mult simțită prezența în domeniul roboticii, iar acest lucru este foarte vizibil prin prisma achizițiilor făcute. Recent, Google a cumpărat compania Titan Aerospace pentru suma de 60 de milioane de dolari.

Titan Aerospace este o companie foarte mică, care a început să producă o serie de avioane cu o greutate de doar 160 de kilograme, alimentate cu energie solară și baterii, avioane care pot atinge o autonomie de 4 milioane de kilometri. Un astfel de dispozitiv este perfect pentru planurile lui Google de a colecta imagini din toată lumea, în scopul îmbunătățirii serviciilor Google Earth și Google Maps. Acesta poate aduce o contribuție importantă proiectului Google Loon, care dorește trimiterea de baloane în spațiu, cu module de recepție și transmisie ce vor funcționa ca un router de internet.

Dronele create de Titan Aerospace pot atinge o altitudine de 20 kilometri, mai mult decât orice avion de croazieră. Este posibil ca Google să aibă și alte planuri, cu o direcție mai comercială, pentru aceste dispozitive, însă vom afla probabil mai multe despre acestea în lunile ce urmează.

Comentarii
loading...