Gamescom 2014: Toate jocurile lansate pe PlayStation 4 [VIDEO]

Gamescom 2014: Toate jocurile lansate pe PlayStation 4 [VIDEO]

Playstation 4 va primi o mulțime de titluri noi în viitorul apropiat. În cadrul conferinței de la Gamescom 2014, oficialii Sony au anunțat titlurile pe care platforma mizează în următorul an.

gamescom playstation

Conferința Playstation de anul acesta a fost cea mai bogată în anunțuri legate de jocuri, a declarat Jim Ryan, directorul Sony Computer Entertainment Europe. ”Playtech” s-a aflat în public și noi tindem să îl credem pe cuvânt.

Întreaga conferință a fost presărată cu trailere spectaculoase, fie ale unor jocuri care fuseseră anunțate deja, fie ale unor titluri cu totul și cu totul noi.

gamescom  playstation

Cei de la Playstation și-au început prezentarea cu un nou trailer pentru jocul InFamous: First Light, care urmează să fie lansat săptămânile următoare. Jocul este, practic, un add-on pentru InFamous: Second Son, însă va putea fi achiziționat și jucat și separat.

The Order: 1886 este jocul care mi-a atras cel mai tare atenția, datorită poveștii sale. Nikola Tesla luptă, alături de un ordin de cavaleri, împotriva unor bestii păroase, jumătate om – jumătate animal. Gameplay-ul pare foarte bun la prima vedere și atmosfera steam-punk este exact pe gustul meu.

Am văzut un nou trailer și pentru Little Big Planet 3. Cei mici se vor bucura cu siguranță în câteva luni, când jocul va ajunge pe piață. Little Big Planet 3 oferă utilizatorilor posibilitatea de a construi absolut orice.

Tot la Gamescom 2014, Sony a arătat, în premieră, scene de gameplay din mult-anticipatul joc Bloodborne. RPG-ul horror urmează să fie lansat în 2015 și este regizat de Hidetaka Miyazaki, care a lucrat și la Dark Souls.

O nouă exclusivitate anunțată a fost The Tommorow Children. Jocul este unul destul de ciudat, atât când vine vorba de grafică, cât și de poveste. Titlul aduce puțin aminte de Minecraft, dar rămâne de văzut dacă va avea același succes.

Hellblade este un nou joc de la creatorii Enslaved: Journey to The West. Sony a prezentat foarte puține imagini, urmând să aflăm mai multe detalii în lunile următoare, dar pare să fie un fel de continuare a titlului Heavenly Sword.

Momentul cel mai distractiv al serii a fost când Hideo Kojima, creatorul MGS, a urcat pe scenă pentru a arăta o serie de noi feature-uri pe care le va avea o cutie din jocul Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Toată sala a râs văzând-ul pe Snake încercând să se camufleze cu o cutie de carton.

Sony mizează foarte mult pe nișa de jocuri horror, s-ar părea. Until Dawn, joc anunțat inițial la Gamescom 2012, a fost modificat aproape complet și adus pe Playstation 4. Este vorba despre un grup de prieteni prinși într-o cabană, iar un criminal în serie încearcă să îi ucidă pe toți. Acțiunile jucătorului vor determina soarta tuturor celor din grup.

Rămânând în aceeași zonă, tot la Gamescom 2014 am văzut câteva secvențe din P.T. Nu se știu foarte multe lucruri, dar cei de la Sony promit momente terifiante, iar un teaser interactiv poate fi descărcat din Playstation Store. La prima impresie, pare a fi un horror în stilul Silent Hill.

WiLD pare a avea un concept interesant în spate. În cadrul evenimentului, reprezentanții studioului Wild Sheep au declarat că jucătorii vor putea intra în pielea oricărei creaturi din joc. Lumea deschisă este de dimensiunea Europei și conceptul este unul interesant.

 

 

Driveclub, mult-așteptatul joc de racing ce se va lansa exclusiv pentru consola Playstation 4 a primit și el un nou trailer, care demonstrează conceptul de vreme dinamică. Titlul se bucură de o grafică excepțională și creatorii promit că nicio o cursă nu va semăna cu o alta.

 

Cei de la Sony nu au făcut niciun anunț legat de PS Vita, dar am aflat că Tearaway Unfolded ajunge și pe Playstation 4 și se folosește la maximum de capacitățile controlerului DS4. Jocul îi face pe utilizatori să interacționeze foarte mult cu imaginile de pe ecran, folosind led-ul de pe controler, difuzoarele incorporate, dar și panoul capacitiv.

În afară de titlurile ce vor apărea exclusiv pentru consola Playstation 4, Sony a anunțat și o serie de exclusivități ce țin de data de lansare, sau de conținut exclusiv. De exemplu, Destiny va veni pe PS4 cu o serie de hărți noi, pentru multiplayer, iar cei care vor cumpăra Far Cry 4 vor putea invita în joc, pentru o perioadă limitată, 10 prieteni care să îi ajute, fără ca aceștia să fi cumpărat jocul.

Pentru toate jocurile prezentate de către cei de la Sony în cadrul Gamescom 2014 și pentru mai multe trailere, accesați contul oficial al Playstation.

Citește și: