Gamebench – primul benchmark care nu poate fi înşelat

Gamebench –  primul benchmark care nu poate fi înşelat

După ce ajunsesem să ne pierdem complet încrederea în testele sintetice pentru performanţa telefoanelor, a apărut GameBench.

android gamebench benchmark imbatabil

 

În ultimii ani au apărut tot mai multe dovezi ale modului în care producătorii de gadgeturi îşi ,,optimizează” smartphone-urile şi tabletele pentru a obţine o notă mai mare în benchmark-uri. Iniţial s-a crezut că doar apelează la astfel de practici, dar nu a durat mult până când şi LG au intrat în aceeaşi categorie. Deoarece devenise foarte dificil să mai ai încredere în teste de performanţă, de tipul AnTuTu sau 3DMark, multe publicaţii au şi renunţat să le mai folosească în review-uri. Noul Gamebench s-ar putea să aducă din nou în actualitate benchmark-urile.

Creat de un fost inginer la ARM Holdings, acest program pentru Android a avut ca unic scop să nu poată fi înşelat. Partea frapantă este că s-ar putea să îşi fi atins acest target, deoarece funcţionează complet diferit decât orice alt program care vă dă note la telefon.

Gamebench rulează în fundal şi crează statistici din ce se întâmplă la voi pe aparat. Analizează performanţa fiecărei aplicaţii pe care o porniţi şi are în permanenţă în vedere impactul pe care îl are un program asupra bateriei. Performanţa în jocuri este analizată în funcţie de cadrele pe secundă pe care le vedeţi randate.

Nota finală este calculată luând în calcul atât autonomia telefonului cât şi abilitatea telefonului de a afişa în permanenţă cadre noi randate la viteză foarte mare. Programul îl puteţi descărca de pe Google Play gratuit.

gamebench

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: