Galaxy lansează noi plăci video cu GPU-uri Nvidia

Galaxy lansează noi plăci video cu GPU-uri Nvidia

Galaxy și-a anunțat recent cea mai nouă serie de plăci video, Gamer, propulsate de un GPU Nvidia.

Galaxy Nvidia gamer

Așadar Galaxy iese și el pe piață cu seria de plăci video Nvidia destinate segmentului mainstream high-end. Primele două plăci de la ei au fost lansate în Decembrie 2013 și seria include doar două modele însă ne așteptăm și la altele în săptămânile ce urmează. Prima din această serie este Nvidia GeForce GTX 760 Gamer, urmează  GeForce GTX 770 Gamer.

Ambele plăci video folosesc un PCB cu design customizat cu un VRM în 7 faze ce primește curent de la doi conectori, unul de 6 pini și unul de 8 pini, de tip PCI Express. Discutăm de un consum de ridicat de energie pentru aceste plăci, suficient de mare cât să susțină valorile de overclocking de 5-10 procente cu care vine producătorul pentru ele. Răcirea este asigurată de un cooler dual-slot cu două ventilatoare de 80 mm și un radiator destul de bine pus la punct.

Cele două plăci au fost lansate momentan pentru piața din China, însă vor fi aduse în curând și în Europa prin canalele de distribuție obișnuite.

Prețurile și datele la care acestea vor fi disponibile nu au fost anunțate oficial, însă dacă e să ne luăm după istoricul producătorului durata de apariție în magazinele retail este de aproape șase săptămâni. Prețul ar putea fi totuși puțin mai mic decât cel al competiției, suficient însă să facă o diferență.

Galaxy Nvidia Gamer 2

Citește și: