Flappy Bird și Oculus Rift – Zboară, puiule, zboară… live! [VIDEO]

Flappy Bird și Oculus Rift - Zboară, puiule, zboară... live! [VIDEO]

Oculus Rift este din nou pe buzele noastre, pentru că, din nou, setul de ochelari virtuali a mai primit o întrebuințare interesantă, pentru Flappy Bird de această dată.

Oculus Rift Flappy Bird

Ultima ”operă de artă” vine de la studenții de la Universitatea de Arte din Zurich și pare cea mai amuzantă de până acum.

Birdly este o instalație specială ce combină headset-ul de realitate virtuală Oculus Rift cu popularul joc Flappy Bird. Birdly este echipat cu un ventilator în fața utilizatorului ce crește viteza în funcție de cât de repede dă subiectul din mâini. Sistemul măsoară intensitatea cu care dai din mâini și o traduce în mișcare pentru jocul Flappy Birds. Altitudinea și viteza pot fi controlate prin mișcarea corpului în față și în spate, iar ventilatorul din față oferă senzația de zbor.

Sistemul nu numai că oferă aspectul vizual al jocului Flappy Bird în ochelarii de la Oculus, antrenamentul fizic prin mișcarea corpului și sentimentul de viteză prin prezența ventilatorului, ci aduce și elementul olfactiv în discuție, prin intermediul unor pulverizatoare care emană un miros specific, în funcție de ”peisajul” în care vă aflați în jocul respectiv.

Pare destul de distractiv și, în același timp, dacă e să fim atenți la grupele musculare folosite, ar putea fi un antrenament mai brutal decât cel făcut la sala de forță timp de o oră. Presupun că sistemul hidraulic preia o mare parte din forța necesitată pentru manevrarea lui Birdly și că nu îngreunează și mai mult ”gameplay-ul”.

Birdly – Teaser from maxR on Vimeo.