Facebook sporeşte securitatea postărilor

Facebook sporeşte securitatea postărilor

Printr-un nou update introdus zilele trecute, vă ajută ca postările voastre să nu mai fie publice în mod implicit.

facebook configurare securitate intimitate

Foarte mulţi utilizatori de nu umblă la setările de securitate ale platformei, mergând de la premisa că cele implicite sunt acceptabile. Din păcate, până de curând, orice postare pe care o făceaţi era publică, indiferent dacă era vorba de o fotografie sau un mesaj text. Astfel, degeaba trăiaţi cu impresia că audienţa unui mesaj este limitată la prietenii voştri virtuali, eventuali prietenii prietenilor voştri.

Pentru că au existat multe reproşuri pe marginea situaţiei descrise mai sus, Facebook a decis să modifice audienţa implicită a unei postări noi. De acum înainte, doar prietenii vor vedea ceea ce postaţi, dacă nu specificaţi voi altceva. Mai există însă o problemă. Aceste reguli se vor aplica implicit doar pentru utilizatorii noi de Facebook, care îşi creează cont de acum înainte. Cu alte cuvinte, cei peste un miliard de utilizatori ai reţelei de socializare, vor trebui în continuare să modifice manual respectivul parametru de securitate.

Merită reţinut că din pagina de configurare a profilului vostru puteţi alege atât setări implicite pentru următoarele postări, cât şi pentru toate postările realizate până acum. În plus, în câteva săptămâni, va fi introdusă o unealtă nouă de securitate pentru utilizatorii existenţi menită să detalieze, prin bife, disponibilitatea informaţiilor voastre personale pentru alţi utilizatori ai reţelei.

În practică, parametrii de securitate pe care gigantul în socializare îi pune la dispoziţia internauţilor au fost întotdeauna destul de stufoşi. Ţine doar de voi să-i modificaţi în funcţie de preferinţele voastre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: