Ești urmărit! Corporaţii şi instituţii guvernamentale strâng milioane de amprente vocale

Ești urmărit! Corporaţii şi instituţii guvernamentale strâng milioane de amprente vocale

Identificarea prin date biometrice ar putea deveni standard în instituţii bancare şi guvernamentale în următorii trei ani. Instituțiile deja strâng amprente vocale.

amprenta vocala

Există numeroase firme care se ocupă în acest moment de colectarea de date biometrice pentru diverşi clienţi, iar una dintre cele mai răspândite activităţi de acest fel este înregistrarea vocii. Aproape 65 de milioane de amprente vocale au fost înregistrate de la persoane din Statele Unite, Europa şi alte locuri din lume. Problema este că persoanele cărora le sunt înregistrate amprentele vocale nu știu întotdeanua acest lucru.

Tehnologia de supraveghere şi înregistrare folosită de un astfel de vânzător de date biometrice nu este limitată doar la servicii secrete. Tehnologia este liberă de folosit şi larg răspândită, a declarat pentru The Guardian purtătorul de cuvânt a unei firme care este specializată în colectarea de amprente vocale.

Această industrie este în continuă creştere, de la o cifră de afaceri de aproape 400 de milioane de dolari în anul trecut la aproape 800 de milioane anul viitor. Identificarea cu amprente vocale este în acest moment o realitate pentru clienţii cei mai bogaţi ai băncilor, dar companii precum Barclays doresc să existe acest sistem şi la restul clienţilor.

Din punct de vedere al securităţii, este o alternativă superioară semnăturii obişnuite, caracteristicile unice ale timbrului vocal oferind un grad mai mare de securitate. Cu toate acestea, există unii care spun că astfel de înregistrări reprezintă un alt fel de supraveghere în masă şi mai multă securitate excesivă.

Autor: Ștefan Luca

 

Citește și:
Etichete: