Emisiunea PLAYTECH – Căutăm cel mai bun antivirus pentru Android și testăm miniPC-uri

În emisiunea PLAYTECH din această duminică testăm antivirușii pentru Android și mașinile teleghidate pe care să le faci cadou de Crăciun.

Emisiunea Playtech 30 noiembrie 2014
Emisiunea Playtech 30 noiembrie 2014

Emisiunea PLAYTECH a ajuns la episodul 10 și ne pregătim de Crăciun. Debutăm cu o sesiune de dans și joc împreună cu Soré Mihalache, vedeta pe care am invitat-o alături de Lucian Popescu în platoul PLAYTECH. Împreună cu Soré am testat jocul Dance de la Ubisoft și am încercat să ținem pasul cu personajele din el.

La „Testul săptămânii“, am mers cu Lucian Popescu, bloggerul Chinezu (Cristian China Birta) și Răzvan Băltărețu pe un circuit de curse. Nu a fost chiar cel de la Monaco sau din Dubai, dar am testat mașinuțe teleghidate pe care le-ai putea face cadou de Crăciun. Am încercat să conducem din telecomandă așa „bolizi“, dar nu sunt deloc ușor de ținut pe pistă.

Emisiunea Playtech 30 noiembrie 2014 (1)

La „Români în IT“ discutăm despre Waldo, un sistem de alarmă inteligent pentru biciclişti urbani care te ţine conectat cu bicicleta oricând, oriunde. Dacă cineva încearcă să fure bicicleta, dispozitivul emite un semnal sonor puternic pentru a descuraja hoțul și a alarma persoanele din jur. Concomitent, utilizatorul este notificat pe telefon prin intermediul aplicației. Dacă, totuși, bicicleta este furată, poate fi localizată prin GPS folosind aplicaţia mobilă. Aplicația „stă“ în telefon, iar dispozitivul stă pe bicicletă.

Emisiunea Playtech 30 noiembrie 2014 (20)

La „Top aplicații“ am avut antiviruși pentru telefonul mobil, mai precis pentru Android acolo unde lovesc hackerii mai mereu. Aplicațiile despre care am vorbit sunt Bitdefender Mobile Security & Antivirus, Avira Antivirus Security și McAfee Free Security & Antivirus. Aplicația Bitdefender are un scanner pentru mallware, o funcție care îți spune dacă aplicațiile îți încalcă intimitatea, protecție web în timp real (nu te virusezi stând pe net), dar și o funcție antifurt (poți bloca sau șterge de la distanță telefonul). Bonus, protecția poate fi extinsă și la ceasul inteligent.

Soluția Avira poate fi instalată pe maximum cinci dispozitive printre care și PC. Cât despre McAfee, oferă posibilitatea de a face o poză persoanei care ți-a furat telefonul (activează camera când vrei tu, cât timp dispozitivul este conectat la Internet).

Emisiunea Playtech 30 noiembrie 2014 (24)

La final de emisiune am pregătit pentru rubrica „5 lucruri despre“ subiectul „miniPC“. Trăim deja în era postPC, cum zicea Steve Jobs, sau PC+, cum spun cei de la Microsoft, și chiar dacă folosim mai mult tableta și telefonul (poate și ceasul inteligent), tot mai avem nevoie și de așa unelte. Am alese unele mici, suficient cât să nu ocupe prea mult spațiu pe birou, și unul vine cu o funcționalitate interesantă: un proiector integrat în carcasă. Dacă tot avem tablete cu proiector, nu strică și un PC cu așa ceva.

Emisiunea PLAYTECH

Dăm PLAY tehnologiei în fiecare duminică la Prima TV – ora 13.20

Emisiunea PLAYTECH: Bâjbâim în beznă, iar Kamara ne cântă și ne încântă

Emisiunea PLAYTECH – Sfaturi de Black Friday și drifturi nebune

Emisiunea PLAYTECH: Cârcotim despre Oculus Rift și testăm stabilizarea optică

Emisiunea PLAYTECH: Testăm iPad Air 2 și facem sport folosind Xbox One și Kinect

Emisiunea PLAYTECH: Cântăm la chitară și punem la treabă aplicațiile de tipul Find My iPhone

Emisiunea PLAYTECH: Trecem din realitate în realitatea virtuală cu un gadget făcut de un român

Emisiunea PLAYTECH: Ducem camere video pe pista de curse și Andreea Raicu ne arată secretele ei

Emisiunea PLAYTECH: facem sport cu brățările de fitness și ascultăm muzică fără zgomot

PLAYTECH la Prima TV: Dăm PLAY tehnologiei și premiem cu iPhone 6 Plus

13:20 30.11.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video