09 iul. 2014 | 19:00

ECHO Urgent Messenger îți va atenționa prietenii atunci când ești în pericol

ACTUALITATE
ECHO Urgent Messenger îți va atenționa prietenii atunci când ești în pericol

Un nou dispozitiv SOS este în lucru pe site-ul Indiegogo, una dintre cele mai populare platorme de crowdfunding din lume, iar numele său este ECHO.

ECHO Urgent Messenger

ECHO Urgent Messenger are capabilitatea de a oferi informații despre locația utilizatorului, în timp real, către prietenii săi din social media. Utilizatorul poate chiar vorbi cu ei după apăsarea butonului de panică. Dispozitivul ECHO funcționează pe același principiu ca un buton de panică obișnuit. Este vorba de un dispozitiv fizic, care se leagă de brelocul de chei. Compania are nevoie să strângă cel puțin 5000 de dolari pentru a începe producția acestui dispozitiv.

Elementul care diferențiază conceptul ECHO de celelalte produse cu același scop este capabilitatea de a adăuga prieteni la lista de contacte și să primească o notificare atunci când se apasă butonul. Pe lângă echipa care va fi disponibilă 24 de ore din 24, și care va primi și ea semnalul de SOS, dispozitivul permite adăugarea numărului de telefon, email-ul și chiar contactul de Facebook, pentru cei care dorești să fie atenționați. Mesajul trimis către aceștia va conține locația în coordonate exacte GPS, GLONASS și triangularea celulelor de telefonie mobilă. Compania a anunțat că aceste date sunt disponibile doar la apăsarea butonului, ele nefiind semnalate în timpul în care dispozitivul nu este activat, dar că vor fi înregistrate.

ECHO funcționează doar cu o baterie AAA, fiind funcțional aproape 7 ani în stand-by și 5 ore de convorbire în cazul în care a fost activat. Cei interesați de achiziția unui astfel de gadget pot dona 144 de dolari și apoi aștepta livrarea produsului în luna decembrie a acestui an.