E-Boda Revo R70 – Cu 7 inci la un preț modest [REVIEW]

E-Boda Revo R70 - Cu 7 inci la un preț modest [REVIEW]

E-Boda Revo R70 Review (5)

Tabletele de dimensiuni mici sunt încă la modă, și vor fi mai mult timp de acum încolo. Motivele sunt simple, sunt mai ușoare, se pot ține mult mai bine cu o singură mână și sunt suficient de performante pentru a îndeplini cerințele unui utilizator mediu. Unde mai pui că în funcție de model desigur, au și o autonomie mai ridicată. Autonomia depinde destul de mult de diagonala display-ului, iar de la 10 la 7 inci este economie mare.

Brandurile de tablete și smartphone-uri autohtone continuă să vină pe piață cu modele variate ca preț și performanță, unele mai scumpe care încearcă să facă o concurență unor modele precum Galaxy Tab sau Asus Nexus 7 și altele foarte accesibile care reprezintă desigur și vânzarea la volum. În această ultimă categorie, cea de produse accesibile, se încadrează și E-Boda Revo R70, al cărui preț este de aproximativ 350 lei.

Pachet

E-Boda Revo R70 Review (1)

Pachetul este simplu, cutia este mică și deține pe spate toate specificațiile tabletei pentru a vă putea face o impresie despre performanța acesteia înainte de a o deschide în magazin.

E-Boda Revo R70 Review (3)

La interior, regăsim încărcătorul de priză, care este de fapt un alimentator în care se introduce cablul USB. Alimentarea se poate face și de la computer, folosind cablul din pachet, însă cu o încărcare mai lentă. Mai există pe lângă acesta un cablu microUSB OTG, pentru conectarea unui mouse, tastatură sau a unui modem 3G extern.

E-Boda Revo R70 Review (4)

Tableta vine și cu o folie de protecție pentru ecranul despre care știm că nu este acoperit cu un strat Gorilla Glass, așa cum se întâmplă cu modelele mai scumpe.

Design și construcție

E-Boda Revo R70 Review (13)

Din punct de vedere al construcției, modelul E-Boda Revo R70 se aseamănă cu surioara sa mai mare, Revo R80, pe care am testat-o acum ceva vreme. Carcasa este realizată din aluminiu, lucru care o face destul de ușoară.

E-Boda Revo R70 Review (6)

Pe partea din spate există un capac de plastic în partea inferioară, care cel mai probabil ascunde antenele de WiFi și de Bluetooth pentru ca semnalul să fie cât mai bun. Detaliile de construcție sunt bune, capacul este bine îmbinat și nu are nici un fel de probleme de joc, așa cum se întâmplă la alte modele. Tot aici avem și difuzorul, unul singur.

E-Boda Revo R70 Review (7)

Pe partea dreaptă, există butonul StandBy și On/Off, precum și butonul de volum. Acestea au o cursă redusă și sunt destul de rigide, dar și ușor de apăsat.

E-Boda Revo R70 Review (9)

Pe marginea superioară se află conectica, jack-ul de căști de 3,5 mm, portul microUSB prin care se face și încărcarea și conectorul microHDMI pentru a scoate semnalul pe televizor sau pe un monitor.

E-Boda Revo R70 Review (10)

Laterala stângă deține un singur element, și anume cititorul de carduri microSD pentru extinderea memoriei de stocare.

Galerie Imagini

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/E-Boda Revo R70 Review/”/]

Specificații

[table id=227 /]

Performanță

Performanța pentru acest tip de produse este relativă. Cele mai multe folosesc un procesor Allwinner cu 4 nuclee, iar în cazul lui Revo R70 avem aceeași echipare ca la Revo R80. Frecvența procesorului este de 1.2 GHz, toate nuclee funcționând la aceeași frecvență în mod constant.

Având în vedere că acest produs este mai ieftin de 100 de euro, este impresionant faptul că am reușit să ne jucăm cele mai noi jocuri, nu toate desigur, la un frame-rate acceptabil.

Asphalt 8 este unul dintre jocurile testate, care rulează decent dacă nu sunteți foarte exigent desigur. În utilizarea zilnică se comportă destul de bine. Există mici întârzieri ale sistemului de operare, mai ales atunci când își face update la unele aplicații sau când lăsăm prea multe aplicații deschise. Memoria RAM este de 1 GB, iar acesta este din nou un lucru bun în situația în care alte produse la acest preț dețin doar 512 MB. Spațiul de stocare este de 8 GB, pentru filme sau muzică s-ar putea dovedi insuficient, de aceea recomandăm achiziționarea unui card, de preferat unul mai rapid, minim calasa 10.

Ecran

E-Boda Revo R70 Review (11)

Ecranul este unul slăbuț, de tip TN și, chiar dacă nu ne-am așteptat la prea multe de la el, a reușit să ne surprindă puțin, având o luminozitate și un contrast decente. Touchscreen-ul lasă puțin de dorit în ceea ce privește sensibilitatea. Acest lucru se datorează și faptului că ecranul nu este acoperit cu un strat de sticlă, ca la alte modele mai scumpe. Totuși, pentru cineva care nu a mai folosit un touchscreen sau care nu deține un smartphone performant este suficient de bun.

Autonomie

E-Boda Revo R70 Review (8)

Autonomia este decentă, am putea spune, dacă prin „decent” înțelegem aproximativ 4 ore de funcționare în medie la o încărcare completă. Încărcarea se realizează în aproximativ 2 ore, și aici se simte faptul că are un acumulator mic, de 3000 mAh. Avantajul faptului că este un acumulator mic, și că se încarcă prin USB este că o putem încărca de aproape oriunde, de la birou, de acasă, sau chiar și de la o baterie externă. Pentru activități de citit cărți sau vizionare de filme autonomie trece puțin de 4 ore, însă la navigarea pe internet prin WiFi sau folosind un dongle pe USB, și la jocuri, scade drastic la aproximativ 3 ore.

Concluzii

Dacă în cazul lui E-Boda Revo R80 spuneam că prețul este destul de mare pentru ce oferă acel produs, Revo R70 este mult mai bine echilibrată și chiar și construită. Performanțele sunt destul de asemănătoare și acest model este doar 350 de lei. Având în vedere că până acum am ezitat să recomand produse ieftine sau de o calitate îndoielnică, aș putea spune că pentru nu știu cât mai mult vă puteți cumpăra un produs mai bun. Adevărat, însă în cazul lui E-Boda Revo R70, prețul este decisiv, iar pentru acești bani, un companion de vizionat seriale și citit în metrou, în drum spre și de la birou, este un produs perfect.

E-Boda Revo R70 Review (2)1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: