Dronele vor fi reglementate printr-un sistem de control de trafic aerian special

Dronele vor fi reglementate printr-un sistem de control de trafic aerian special

NASA lucrează la dezvoltarea unui sistem de control de trafic aerian pentru drone. Sistemul va fi complet automatizat, potrivit The Verge.

Drona Bucuresti

 

Agenția spațială americană vrea să reglementeze aparatele zburătoare care nu se înalță la mai mult de 150 de metri de sol. Sistemul ar urma să verifice traseul dronelor și le-ar ajuta să evite clădiri sau porțiuni cu vreme neprielnică.

Cu toate că acest sistem este construit pe aceleași principii ca și cele după care funcționează avioanele, totul ar urma să fie automatizat.

Parimal H. Kopardekar, cercetătorul NASA însărcinat cu acest proiect, a declarat că primele iterații ale acestui sistem vor fi implementate în zone cu populație scăzută și testate pe dronele care monitorizează conductele de petrol sau recoltele. ”Sper că vom testa sistemul anul viitor”, a declarat Kopardekar.

Companii uriașe mizează pentru drone pentru a transporta produse către clienți, în viitorul apropiat. Amazon și Google au anunțat alstfel de programe, însă legislația încă nu este pusă la punct. Deocamdata, Federal Aviation Administration din SUA interzice folosirea dronelor în scop comercial.

Sistemul de control de trafic aerian gândit de NASA va fi util în curând, cred și reprezentanții FAA, care pregătesc o serie de legi care să reglementeze mai bine folosirea acestor gadgeturi.

Cei de la Google spun că va dura între cinci și zece ani până când va putea să transporte bunuri către clienți cu ajutorul dronelor.