Dreamhack Masters Bucharest: Cosplay, gadgeturi și mult, mult gaming [FOTO]

Dreamhack Masters Bucharest: Cosplay, gadgeturi și mult, mult gaming [FOTO]

Dreamhack Masters Bucharest 2014 a demarat în forță, vineri dimineața. Echipa Playtech a fost la eveniment pentru a vă povesti care este atmosfera la cel mai important eveniment de sport electronic din România.

dreamhack

 

Duminică este ultima zi a Dreamhack Masters Bucharest 2014, competiție care a adunat cei mai buni gameri din întreaga lume.

Aceștia luptă în jocuri precum League of Legends, Dota 2, Counter Strike sau Hearthstone. Premiile puse în joc depășesc valoarea de 120.000 dolari.

Pe lângă profesioniștii sportului electronic, la Dreamhack Masters Bucharest concurează și echipele care au câștigat Cupa Liceelor la League of Legends. Colegiile Naționale Octav Onicescu și Ion Luca Caragiale din București, Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Capitală și Colegiul Național Gheorghe Vrânceanu din Bacău s-au calificat în fazele finale ale Cupei Liceelor la League of Legends, care se dispută duminică.

Pe lângă trofeul competiției, liceenii mai pot câștiga premii în bani în valoare totală de 5.000 de lei și produse constând în periferice de gaming de ultimă generație.

Foto: Octavian Palade

Dreamhack Masters Bucharest – Un deja-vu plăcut

Vizita mea la Dreamhack a început la fel ca și la celelalte ediții: drum prin parc, zeci de puști entuziasmați, marioneta dansatoare din fața Sălii Polivalente, agitația molipsitoare din hol.

Dreamhack Masters Bucharest 2014 este al treilea eveniment de sport electronic din România la care particip, iar fețele pasionaților de gaming deja îmi par cunoscute.

Majoritatea sunt copii și adolescenți, dar există și excepții. Oameni trecuți de 30 de ani își poartă copiii de 2-3 ani pe gât și își fac loc printre puștime.

Sala principală este plină ochi și sunt, parcă, mai mulți oameni ca niciodată. Atmosfera este ca la un meci de fotbal – lumea țipă, aplaudă și bate din palme, la fel ca la celelalte evenimente.

Trebuie să recunosc că nu sunt fan al jocurilor proiectate pe ecranul imens, dar sunt cuprins de un sentiment exhaltant.

Gameri faimoși stau cu fața îngropată în monitoare și chipul le este luminat de raze verzui. Pe fundal, doi comentatori antrenează mulțimea.

Deja-vu.

Dreamhack Masters Bucharest – Gadgeturi, gadgeturi, gadgeturi

Atât în sala principală, cât și pe coridoare, numeroși producători își etalează cele mai noi gadgeturi sau accesorii pentru gaming.

ASUS are un stand grandios, iar atracția principală este un computer sub formă de bufniță, numit Strix Soar Sky. Au fost lansate, de asemenea, și laptopurile de gaming din seriile Republic of Gamers (ROG) G551 și G771. Noile serii de laptopuri sunt motorizate de procesoarele Intel Core, inclusiv Core i7, pentru a asigura performanța cerută de cele mai noi titluri, în timp ce grafica NVIDIA GeForce GTX 850M/860M cu suport Microsoft DirectX 11 oferă efecte grafice precise și animații fluide. Pentru a face față puterii uimitoare, seria G dispune de un sistem avansat de răcire, care elimină în mod eficient căldura, ventilatorul având un zgomot redus pentru a nu afecta experiența de joc.

dreamhack

Cei de la Logitech organizează fel de fel de concursuri pentru fanii gamingului. În cadrul Dreamhack Masters 2014 a fost lansată și tastatura mecanică de gaming G910 Orion Spark. Tastatura dispune de noi switch-uri mecanice Romer-G exclusive, iluminare RGB inteligentă şi aplicaţia Arx Control. Iluminarea RGB pentru fiecare tastă a tastaturii Orion Spark poate fi personalizată individual, utilizatorii putând selecta dintr-o paletă de 16,8 milioane de culori. Utilizatorii pot desemna tastele cu culoarea preferată astfel încât să acceseze rapid diferite comenzi sau să stabilească iluminarea în funcţie de fiecare joc în parte. Arx Control este o nouă  aplicaţie dezvoltată de Logitech G care funcţionează cu Logitech Gaming Software şi care oferă o multitudine de informaţii pe dispozitivul mobil: detalii depre inteligenţa in-game, informaţii despre performanţa sistemului sau despre comenzile media.

logitech

Pe lângă ASUS și Logitech, la Dreamhack Masters 2014 mai au standuri și companii precum Maguay, MadCatz, ASRock sau Gigabyte.

Dreamhack Masters Bucharest –Cosplay care sucește capete

La fel ca și la edițiile anterioare, participanții la eveniment vor putea admira și costumele pasionaților de ”cosplay”, curent care prinde din ce în ce mai mult la noi în țară.

Zeci de adolescenți defilează pe holurile Sălii Polivalente îmbrăcați în personajele preferate din jocuri, desene, filme sau benzi desenate.

Cei de la Logitech au organizat chiar și un concurs pentru aceștia și s-au înscris peste 30 de persoane.

Dreamhack Masters Bucharest se încheie astăzi, la ora 22.30.

 

Foto: Alexandru Matei

Citește și:
Etichete: