Numele de domeniu .London se lansează pe 29 aprilie

Numele de domeniu .London se lansează pe 29 aprilie

Un studiu al YouGov dezvăluie faptul că aproximativ 25% din companiile intervievate din Londra ar fi interesate de achiziția unui domeniu .London.

London

Extensia a fost generată în 2013 de către ICANN, alături de alte câteva mii de noi denumiri generice ca .photography, .technology, sau .clothing. Pe segmentul extensiilor ce provin de la nume de orașe, numele de domeniu .London este pe locul al treilea în topul preferințelor, după .Berlin sau .Wien, însă inaintea lui .nyc (New York).

Acum orice business sau persoană fizică din Londra poate să își rezerve un astfel de domeniu începând cu 29 aprilie. După încă 3 luni, domeniile vor deveni active și vor putea fi folosite pentru hostarea website-urilor. Cel mai probabil, companiile cu mărci înregistrate vor fi primele care își vor rezerva numele de domeniu cu extensia .London, asta pentru a preveni situații în care alte companii doresc rezervarea acestora și apoi cer sume uriașe deținătorilor de drept ai numelui. Da, practica asta încă are loc în lume. Dacă există mai mulți competitori pentru același nume, ei vor trebui să depună o cerere la ICANN prin care să demonstreze că dețin acel trademark și că au dreptul la folosirea respectivului nume de domeniu. Există o perioadă de contestație de 90 de zile.

Din câte știu, această practică se aplică și la noi, însă nu cu numele de domenii, ci doar cu proprietățile intelectuale și mărcile înregistrate. Sunt curios când se va implementa această politică și pentru domeniile .ro și când se va finaliza discuția despre plata anuală a acestora.

Citește și:
Etichete: