Disney vrea să vă atragă cu roboţi care imită mai bine omul

Disney vrea să vă atragă cu roboţi care imită mai bine omul
09:00 10.10.2014

Deşi cei de la Disney nu sunt primii care vă vin în minte când vă gândiţi la dezvoltarea roboticii, situaţia s-ar putea schimba.

disney robot_arm_pair_lead

Fiecare parc de distracţii Disneyland este încărcat de roboţi mai mult sau mai puţin convingători. Pentru că uneori aceştia trebuie modernizaţi şi înlocuiţi, gigantul american s-a decis să se ocupe singur de acest proiect.

Ca urmare, o echipă de ingineri de la  au ca misiune realizarea unui robot capabil să se mişte într-un mod mult mai natural. Iniţial, totul a pornit de la un braţ robotic, dar scopul a fost identic: dezvoltarea unei noi metodologii pentru controlul creaţiilor mecanizate. Fiind eliminate din ecuaţie vechile motoare, pompe şi supape, s-a dorit eliminarea mişcărilor sacadate şi a zgomotelor agresive. După ce s-a făcut tranziţia la tuburi pneumatice şi sisteme de utilizare a aerului eliberat sub presiune, rezultatele au fost surprinzătoare. În timp ce un păpuşar mişca unul din braţe manual, cel de-al doilea braţ copia mişcarea independent, fără nici un fel de întârziere, tremurat sau recul nejustificat.

În final, mişcarea redată pare mai umană, mai apropiată de cea pe care o realizaţi voi când vă manifestaţi talentul de toboşar. Acest proiect este doar un exemplu din portofoliul foarte stufos al departamentului . Ca de fiecare dată, nu se ştie când vom vedea elementele demonstrate în clipurile de mai jos într-un produs dintr-un parc Disney. În schimb, suntem aproape siguri că nu va mai dura foarte mult.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI