Dell lansează primul monitor 5K din lume

Dell lansează primul monitor 5K din lume

Deşi nu eram în pană de monitoare HiDPI, cei de la Dell au simţit că un nu e suficient, motiv pentru care au trecut la 5K.

dell monitor 5k

Cu numele extrem de simplu UltraSharp 27 Ultra HD 5K, acest monitor nu se laudă doar cu o rezoluţie nativă de 5120 x 2880, ci şi cu alte câteva specificaţii demne de un produs high end. În primul rând, ca să înţelegeţi un pic mai bine numărul de pixeli afişaţi pe ecran, gândiţi-vă că este de aproape de patru ori mai mare decât QHD şi de şapte ori mai mare decât Full HD. Cu o densitate de pixeli de 218 PPI, claritatea imaginii afişate va fi similară cu cea de la un MacBook Pro de 15 inci cu Retina Display.

În plus, pe lângă un strat de sticlă anti-reflexie rezistent la amprente, din ramă în ramă, noul panou va integra tehnologia proprietară PremierColor a producătorului. Încercând să nu ofere doar un monitor impresionant de 27 de inci, cei de la Dell au făcut un parteneriat cu Harman Kardon pentru acest model. Rezultatul acestuia din urmă constă în două difuzoare cu o putere totală de 16W pentru ,,o experienţă audio imersivă”. Pe marginea monitorului mai găsiţi 6 porturi USB şi un cititor de carduri.

Disponibil din cel de al patrulea trimestru al acestui an, Dell UltraSharp  27 Ultra HD 5K va avea un preţ deloc accesibil de 2500 de dolari.

Citește și: