Danemarca, recreată 1:1 în Minecraft

, 25 Apr, 17:40

Echipa de la Geodata Agency a reușit să recreeze Danemarca la o scară de 1:1 în cadrul popularului joc Minecraft.

Danemarca Minecraft

Simon Kokkendoft și Thorbjørn Nielsen au folosit datele preluate de agenția Geodata pentru a recrea virtual întreaga țară Danemarca în Minecraft, cărămidă cu cărămidă.

Chiar dacă proiectul Danemarca în Minecraft a fost realizat doar pentru distracția personală, cei doi inițiatori sunt concentrați pe oferirea unei valori educaționale. Ei speră că proiectul va fi preluat de școlile din Danemarca și că va ajuta studiourile independente să înțeleagă mai bine conceptele de planificare urbană și conservarea mediului. Ideea de a permite oricui să navigheze și să exploreze țara în 3D este una foarte bună. Desigur, nu au fost reproduse chiar toate clădirile și cele mai mici detalii, însă peisajul țării respectă aproape în totalitate realitatea.

Oricine deține un cont de Minecraft poate explora harta și poate înțelege acum pentru ce sunt folosite terenurile și modul de organizare și construcție a diferitelor elemente. Având în vedere că Minecraft este foarte popular în rândul tinerilor și copiilor, este un mediu foarte bun pentru a îi convinge să exploreze și să înțeleagă multe din elementele geografice ale țării.

Simon Kokkendoft și Thorbjørn Nielsen se gândesc să reproducă, cu acordul lor, și alte elemente geografice importante, precum și alte țări, evident, dacă acestea pot oferi datele geografice în formatul necesar.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail