Cupa Mondială: O ocazie nouă pentru malware pe Google Play

Cupa Mondială: O ocazie nouă pentru malware pe Google Play

Dacă tot mai e puţin până la , mulţi dintre voi simţiţi nevoia să jucaţi fotbal virtual, iar creatorii de malware ştiu asta.

avast fotbal malware fifa campionat mondial

Pe 12 iunie va începe în Brazilia . Deşi va mai dura aproximativ o lună până veţi afla câştigătorul acestui campionat, vor exista în permanenţă jocuri pe PC, console şi mobile care să vă permită să jucaţi propriile campionate virtual. Pentru că această afinitate pentru fotbal va exploda în perioada următoare, creatorii de malware şi-au propus să profite la maxim de acest trend şi nu au găsit alt loc mai bun decât Google Play.

Cei de la AVAST ne-au avertizat oficial că, deşi seria de jocuri FIFA a celor de la Electronic Arts vă poate satisface fără probleme setea de goluri, multe dintre alternativele din Google Play au alt scop. Dacă nu aveţi grijă să descărcaţi aplicaţii de la un dezvoltator cunoscut, riscaţi efectiv să îmbogăţiţi pe cineva, fără ca voi să primiţi ceva în schimb. Nu de alta, dar multe dintre jocurile mascate ca oferind o experienţă de fotbal virtual realistă, vă servesc exclusiv reclame din secunda doi după instalare. Partea de gaming lipseşte cu desăvârşire. Mai mult decât atât, acele aplicaţii generează şi un volum de trafic senzaţional pentru a vă mări factura la telefon atunci când nu vă desfăşuraţi activitatea pe WiFi.

Dacă ar fi să atragem atenţai asupra unor aplicaţii în particular, ar fi bine să evitaţi în perioada următoare instalarea Corner Kick World Cup 2014, Free Kick Champion, Fifa 2014 Free – World Cup şi Footbal World Cup 14. Toate acestea vă servesc reclame într-un mod agresiv, în timp ce ultimele două colectează şi un volum foarte mare de informaţii, dacă avem în vedere permisiunile necesare la instalare.

Cu alte cuvinte, în perioada următoare fiţi un pic mai precauţi când vine vorba de jocuri pe Android, nu de alta, dar cei de la Google în continuare nu şi-au perfecţionat un sistem agresiv de aprobare al aplicaţiilor.

Citește și: