Cum arată tableta de pe care pușcăriașii pot învăța lucruri noi

Cum arată tableta de pe care pușcăriașii pot învăța lucruri noi

Pentru a ține pasul cu societatea, deținuții din anumite țări au deja acces la tehnologii de ultimă oră. În unele închisori se folosesc tablete, pentru a le facilita infractorilor accesul la educație, potrivit Motherboard.

tableta puscariasi

O astfel de tabletă este produsă, pentru sistemul american de penitenciare, de compania Jpay. Aceasta se numește JP4 și are o mulțime de caracteristici – atât hardware cât și software – special gândite pentru mediul în care este folosită.

Primul lucru care se poate observa la acest dispozitiv este carcasa din plastic transparent. Aceasta a fost gândită în așa fel încât deținuții să nu poată folosi dispozitivele pentru a ascunde arme sau droguri în ele. De asemenea, dacă cineva încearcă să deschidă carcasa, tableta nu mai funcționează.

JP4 este, totuși, un dispozitiv foarte rezistent. Este proiectat astfel încât să reziste unei căderide la etajul trei. În ciuda acestui lucru, cei de la Jpay susțin că tableta nu este folosită aproape deloc în bătăile dintre deținuți. ”Este un lucru pe care îl apreciază foarte mult, dacă l-ar folosi pe post de armă, tableta le-ar fi confiscată”, au declarat reprezentanții companiei.

tableta puscariasi 2

 

Fiecare tabletă are un cod numeric propriu care trebuie să corespundă cu numărul deținutului. Pentru a putea să acceeseze emailul sau alte aplicații, tableta trebuie introdusă într-o stație specială de andocare, care poate bloca dispozitivul dacă numerele nu corespund.

Gadgetul are acces la aplicații de educație, dar și la muzică și cărți. De pe JP4 nu se poate accesa Internetul printr-un browser, dar deținuții pot cumpăra oricând noi aplicații.

Prezența acestor dispozitive în închisori nu este garantată de stat, ci ele trebuie cumpărate de către deținuți. Costă 50 de dolari și până acum s-au vândut aproximativ 55.000 de mii de bucăți în peste 100 de penitenciare din SUA.

Cât despre partea tehnică, nu se știu foarte mult. Din fotografii reiese că rezoluția este foarte mică, iar gadgeturile nu funcționează cu un acumulator reîncărcabil, ci cu baterii.

tableta puscariasi 3

Citește și:
Etichete: