Cum ar putea arăta un Microsoft Smartwatch? [CONCEPT]

Cum ar putea arăta un Microsoft Smartwatch? [CONCEPT]

Microsoft nu a scos pe piață încă un smartwatch, dar lumea și pasionații acestui ecosistem își imaginează deja cum ar putea arăta. Microsoft ar fi ultima mare companie care ar intra și pe această piață.

ms-smartwatch-1-634x357

Un blog german, citat de gdgtarena.com, a realizat mai multe concepte ale unui ceas inteligent Microsoft. Designul e cel clasic, pătrat, dar remarcăm un lucru pe care-l bănuiam deja: Windows Phone ar putea arăta foarte bine pe un ceas inteligent, datorită organizării în Tile-uri.

De asemenea, după cum știm, Windows Phone funcționează foarte bine și pe terminale care nu sunt atât de puternice. Într-o discuție de acum câteva luni, un reprezentant Windows Phone îmi spunea că minimul la care ar vrea Microsoft să ajungă pentru acest sistem de operare sunt telefoanele cu 512 MB de RAM. În acest moment, ceasurile sunt destul de puternice cât să susțină un sistem de operare puțin modificat.

ms-smartwatch-2-634x357

Evident, acesta nu este un concept oficial, ci rodul imaginației. Dar ne dorim un ceas Microsoft pentru ca piața să fie într-un final egală. Iar Windows Phone ar putea fi o surpriză plăcută pe un ecran foarte mic.

Până acum, am primit tot felul de zvonuri privind dorința Microsoft de a intra pe piața purtabilelor. În mai, Forbes relata că Microsoft pregătește un smartwatch, iar în luna iulie publicațiile de tehnologie au scris despre lansarea unui tracker de activitate în această toamnă. Din păcate, nu am văzut până acum niciun semnal că Microsoft ar dori să abordeze și această piață anul acesta, dar mai are timp.

Momentan campionii pe piața purtabilelor sunt Samsung și Fitbit, dar toamna aceasta majoritatea producătorilor au lansat dispozitive inteligente: Asus ZenWatch, Apple Watch, LG G Watch R, Motorola Moto 360. 

ms-smartwatch-4-634x357